Gemeente Eemnes

Persberichten

Eemnes start project "kies je sport!"

Meer bewegen vooral voor kinderen draagt daar in belangrijke mate aan bij.
Ook in Eemnes blijkt overgewicht namelijk een probleem te zijn, want 19% van de groep 10- en 11-jarigen kampt met overgewicht. Dit is voor de gemeente reden om samen met de GGD en SRO ( Sport Recreatie Onderwijsvoorzieningen) het project Kies je Sport!te te starten.

Dit project is speciaal bedoeld voor leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 en biedt hen een uitstekende kans om kennis te maken met zeven verschillende sporten. Elk kind kan hieruit twee sporten kiezen en met elke sport in 4 lessen kennis maken. Per sport bedragen de deelname kosten 8 euro, ofwel 2 euro per les. Deelname is geheel vrijblijvend, want er is geen verplichting om lid te worden van een vereniging of sportschool. Ook voor kinderen die al een sport beoefenen, is dit een mooie gelegenheid om met een andere sport kennis te maken.
Er kan worden gekozen uit badminton, basketbal, gymnastiek, judo, jumpstyle, streetdance/hiphop en volleybal.

De actie wordt door de gymnastiekdocenten van de scholen in Eemnes onder de aandacht van de kinderen gebracht met een uitgebreide brochure. Aanmelden kan ook bij deze docent of via de speciale website van SRO ( www.sro.nl en klik op de button Kies je Sport Eemnes). Aanmelden voor Kies je Sport! is mogelijk tot 14 september as.

Zie