Gemeente Veldhoven

Julianastraat tijdelijk open

Verbinding De Run 1100 - Julianastraat tijdelijk open

06 september 2007

Noodmaatregel i.v.m. verkeersstremmingen ombouw A2

Verbinding De Run 1100 - Julianastraat tijdelijk open

Om het verkeer op de Provincialeweg/De Run 1100/Kempenbaan (bij o.a. Assembléon/Simac/Navteq) te ontlasten, wordt tijdelijk (ongeveer 2,5 maand) de verbinding De Run 1100 - Julianastraat opengesteld voor personenwagens. Dat gebeurt in één richting: het verkeer mag vanaf De Run 1100 de Julianastraat op, om zo via de Hagendorenseweg/Heemweg of de Broekweg hun weg te vervolgen. Het zal met name in de avondspits verlichting brengen. Omwonenden en direct betrokkenen zijn op dinsdagavond 4 september geïnformeerd tijdens een informatiebijeenkomst. Als alles goed gaat, wordt woensdag 5 september met de aanleg van de doorsteek begonnen. Deze week is de doorsteek als het goed is ook gereed.

Doorsteek de Run De gevolgen van de werkzaamheden aan de A2/A67 beginnen nu ook in Veldhoven goed merkbaar te worden. Met name in het gebied rond de Kempenbaan / Provincialeweg / de Run staat het verkeer regelmatig vast. Het ministerie van VWS, de gemeente Eindhoven, de gemeente Veldhoven en aannemersbedrijf Heijmans doen hun best om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Toch kan niet voorkomen worden, dat er klachten binnenkomen, zoals onlangs de noodkreet van het bedrijfsleven en klachten van inwoners van Veldhoven. Vandaar het besluit van de gemeente Veldhoven om de bovenstaande tijdelijke ontsluiting mogelijk te maken. Ook worden de verkeerslichten bij de op- en afritten van de A2 door de gemeente Eindhoven anders afgesteld.

Situatie verandert steeds

De verkeerssituatie verandert steeds, omdat er steeds weer op andere plaatsen aan de verbreding van de A2/A67 gewerkt wordt. De nieuwe verkeersstromen die hierdoor ontstaan, zijn vaak onvoorspelbaar. Gemeenten, ministerie en aannemer doen hun uiterste best om zo goed mogelijk in te spelen op nieuwe situaties. Overlast is helaas niet helemaal te voorkomen. Voor informatie over de werkzaamheden kunt u kijken op: www.haalmeeruitdeweg.nl , www.bbzob.nl , of www.vananaarbeter.nl. Bedrijven zijn al eerder door Rijkswaterstaat opgeroepen om hun personeel voor te bereiden op de werkzaamheden. Zo hebben sommige bedrijven vervoersplannen voor het personeel opgesteld om het fietsgebruik en het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren.