Ingezonden persbericht


De Zonnebloem kleurt je wereld, aandacht maakt het gewone markant.

In de Nationale week van de Zonnebloem geeft IKEA blijk van extra aandacht voor zorg en welzijn voor de medemens. Samen met Stichting Gastvrij heet IKEA Amersfoort de lokale afdelingen van de Zonnebloem op dinsdag 4 september vanaf 11.00 uur welkom in haar vestiging aan de Euroweg 101. Veertig gasten en bewoners zijn uitgenodigd op stap te gaan in de Amersfoortse vestiging.

Door de samenwerking van de Zonnebloem, de Amersfoortse horeca en Stichting Gastvrij hebben in en rond Amersfoort in korte tijd verschillende activiteiten voor de Zonnebloem plaatsgevonden.

Een korte terugblik. Meer dan 100 gasten van de afdeling Hooglanderveen hebben op 4 juni jl. genoten van een gezellige middag in Houtrust. Op 24 juni jl. vond voor regio Eemland de meest recente happening plaats. Zo'n tachtig vrijwilligers en rond de zeventig medewerkers uit de horeca en hun relaties waren aanwezig en kregen een heerlijke High Tea aangeboden in en door het Berghotel. Op deze middag werden ook nog eens zo'n 250 mooie Zonnebloemtaarten gemaakt die aan het eind van de middag door de vrijwilligers bij de Zonnebloemgasten werden thuisgebracht, zodat zij ook konden meegenieten. Al de genoemde activiteiten staan in het teken van welzijn en aandacht voor de medemens in de naaste omgeving.

Om het belang van aandacht voor elkaar nog eens te benadrukken organiseert Nationale Vereniging de Zonnebloem, op 3 september 2007 in leerhotel Het Klooster, de conferentie Zicht op eenzaamheid, achtergronden, oorzaken en aanpak. De conferentie is bedoeld voor iedereen die erkent dat eenzaamheid voorkomt en die geïnteresseerd is in het helpen voorkomen of beperken van eenzaamheid in zijn of haar naaste omgeving.

De paar honderd lokale Amersfoortse vrijwilligers erkennen dit en willen er iets aan doen. Zij laten zien dat met bezoekwerk wordt bijgedragen aan welzijn. Op 4 september a.s. gaan zij wederom op bezoek en op stap naar IKEA, het woonwarenhuis vol wooninspiratie én fantastische aanbiedingen. Genieten van al het nieuws op gebied van wonen, slapen, (klein)kinderkamers, cadeautjes enz. enz. Voor het shoppen worden de kelen eerst gelaafd met een geurende kop koffie en de tong gestreeld met een smakelijk gebakje. Daarna trekken vrijwilligers en gasten de wandelschoenen aan, of stoppen een extra kussentje in de rolstoel, rollators worden gesmeerd en go! De aangegeven wandelroute wordt goed in de gaten gehouden zodat niemand iets hoeft te missen van al het kleurrijks. Ten slotte verzamelt iedereen voor de lunch in het IKEA-restaurant, die wordt aangeboden door IKEA. Dan nog wat gezellig natafelen en er is wederom een uitstapje voorbij!


---

Mededeling voor de redactie:
Samen met Stichting Gastvrij zijn de lokale afdelingen van de Zonnebloem: De Vallei, Emiclaer, Hoogland en Hooglanderveen, vallend onder de Regionale Afdeling Eemland, druk bezig met de ontwikkeling van diverse pilots voor een samenwerking op het gebied van Betrokken Ondernemen voor gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem in deze regio.