Ingezonden persbericht


Kamer van Koophandel presenteert eerste Ondernemerschapsbarometer

Ondernemerszin van Nederlanders gemeten

Hoeveel mensen dromen over het beginnen van een eigen zaak, maar doen het toch maar niet? Wat zijn de drempels, die ertoe leiden dat die stap niet wordt genomen? De Kamer van Koophandel heeft onderzoek laten doen naar de ondernemerszin van Nederlanders en de resultaten hiervan verwerkt in de Ondernemerschapsbarometer. De barometer, die voortaan elk kwartaal uitgegeven wordt, geeft een goede indicatie voor de ontwikkeling van het ondernemersklimaat in Nederland. De Kamer van Koophandel stimuleert daarmee succesvol ondernemerschap, dat niet alleen bijdraagt aan meer werkgelegenheid, maar ook een impuls is voor de dynamiek en de innovatiekracht van de economie.

Op dinsdagmiddag 4 september 2007 neemt Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken de eerste Ondernemerschapsbarometer in ontvangst, uit handen van Thijs Wöltgens, voorzitter van Kamer van Koophandel Nederland. U wordt van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn in het Haagse KvK-kantoor, dat sinds vorig jaar is gevestigd in de Schilderswijk. De Schilderswijk behoort tot één van de 40 wijken, aangewezen door de minister van Wonen, Wijk en Integratie die extra investeringen behoeven gezien de sociale, fysieke en economische problemen die zich daar voordoen.

Datum & Locatie
Datum: 4 september 2007
Locatie: KvK-kantoor aan de Vaillantlaan 154 in Den Haag

Programma:
16:15 uur Ontvangst
16:30 uur Welkom Frans van Steenis,Algemeen Directeur KvK Nederland

16:35 uur Toelichting Ondernemerschapsbarometer Thijs Wöltgens, Voorzitter KvK Nederland 16:45 uur Overhandiging Ondernemerschapsbarometer 16:50 uur Toespraak Maria van der Hoeven, minister van EZ 16:55 uur Mogelijkheid tot het stellen van vragen 17:00 uur Afsluiting met een kleine borrel

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel registreert in het Handelsregister elke onderneming die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,6 miljoen. Het Handelsregister zorgt hiermee voor een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven in Nederland, wat resulteert in rechtszekerheid. Daarnaast geeft de KvK voorlichting aan beginnende ondernemers, informeert ze bestaande bedrijven en stimuleert de KvK de economie met het initiëren van (regionale) projecten.


---



Ingezonden persbericht