Imtech NV

Published: 07:30 04.09.2007 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech versterkt ICT-positie in Duitsland en Zwitserland

Opnieuw versterking partnerships met IBM en Microsoft

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het via het vorig jaar overgenomen Fritz & Macziol alle aandelen overneemt van zowel het Duitse X-Wert Consulting GmbH als het Zwitserse Interex AG. De overnameprijs (inclusief earn-out) is gebaseerd op zes maal de EBITA en wordt in contanten voldaan. Beide overnames zullen direct bijdragen aan de winst per aandeel.

Strategie Imtech
Imtech combineert elektrotechniek, ICT en werktuigbouw tot totaaloplossingen. Het aandeel van informatie- en communicatietechnologie neemt hierbij snel toe. Steeds vaker worden de totale technologische oplossingen van Imtech gedomineerd door Business Intelligence en overkoepelende ICT-applicaties. Samenwerking met wereldmarktleiders als IBM en Microsoft is dan ook van belang voor verdere ontwikkeling en groei van Imtech. De overname van X-Wert Consulting en Interex past prima in dit strategisch kader. Ook al omdat Imtech in juli 2006 Fritz und Macziol, een sterke Duitse ICT-speler en partner van onder meer IBM en Microsoft, heeft overgenomen. X-Wert Consulting zal binnen Fritz und Macziol als een volwaardige regio (regio Duisburg) acteren. In deze regio bezit Fritz & Macziol nog niet over een sterke positie. Interex wordt gekoppeld aan de Zwiterse business unit van Fritz & Macziol (Rosenheim). Integratie van beide Zwitserse bedrijven maakt dat een kleine maar volwaardige ICT-onderneming tot stand komt. Het management van beide ICT-ondernemingen blijft na overname aan. In mei 2007 nam Imtech ook al IBM-partner BMS Systems IT Solutions over om daarmee in de Duitse regio Frankfurt een ICT-positie op te bouwen.

Profielen X-Wert Consulting en Interex
Beide over te nemen ICT-ondernemingen zijn gespecialiseerd in consultancy, software-ontwikkeling, software-licenties, hardware en services. X-Wert Consulting is als IBM-partner gevestigd in Rheinbach in West-Duitsland, nabij Duisburg. De onderneming werkt voor meer dan twintig vaste klanten. Interex is al 12 jaar succesvol actief in Zwitserland en partner van zowel IBM als Microsoft. De onderneming werkt al intensief samen met de Zwitserse business unit van Fritz & Macziol (Rosenheim). In 2006 realiseerden beide ondernemingen met in totaal vijftien ICT-specialisten opbrengsten van ruim 4,5 miljoen euro.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.eu
www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met ruim 17.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van 3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Oost-Europa, Spanje en de UK en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 12.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefbare samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, mobiliteit, veiligheid en het milieu. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

pdf-versie persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.nl