Autoschade steeds vaker hersteld met gebruikte, originele onderdelen

04/09/2007 07:32



Centraal Beheer Achmea



APELDOORN - Auto's met schade worden steeds vaker gerepareerd met gebruikte, originele onderdelen. Centraal Beheer Achmea de initiatiefnemer van de BeterBewust autoverzekering zegt al meer dan 25.000 gecertificeerde hergebruikte delen te hebben ingezet voor reparatie van autoschades. Hierbij gaat het om 3.000 bumpers, 5.200 verlichtingsdelen en ruim 16.000 plaatwerk- en montagedelen. De kwaliteit van auto's is de afgelopen jaren sterk gestegen waardoor de verzekeraar garant staat voor deze onderdelen. De animo voor een dergelijke autoverzekering is groot. Binnen enkele maanden verwacht de verzekeraar uit Apeldoorn de 100.000ste polis te hebben gesloten.

Vorig jaar introduceerde de verzekeraar met succes als eerste de milieubewuste autoverzekering voor particulieren. Hierbij wordt het voertuig bij schade zoveel mogelijk gerepareerd met gebruikte, originele onderdelen. Als deze onderdelen niet voorradig zijn, worden nieuwe onderdelen gebruikt. De garantie op dergelijke reparaties bedraagt 4 jaar. De leeftijd van de gebruikte, originele onderdelen zijn altijd maximaal gelijk aan het bouwjaar van het voertuig en uitvoerig op kwaliteit getest.

'Als marktleider willen wij samen met onze klanten en het netwerk van speciaal hiervoor geselecteerde schadeherstellers voorop blijven lopen als het gaat om milieubewust handelen', zegt directeur Felix Tenniglo. 'Nu al rijden via onze leasemaatschappij alle bestuurders met een leaseauto CO2 neutraal. Wij merken dat de consument ook zijn of haar steentje wil bijdragen aan het milieu. Dit kan nu onder andere door de BeterBewust autoverzekering, aldus Tenniglo. De besparing die het hergebruik oplevert wordt direct aan de klant teruggegeven middels een lagere premie.'





http://www.centraalbeheer.nl/