Sligro Beheer NV

PERSBERICHT

Sligro neemt horecagroothandel Desimo over

Veghel, 4 september 2007 Sligro Food Group N.V. en Desimo B.V. verwachten dat overeenstemming zal worden bereikt over de over name van de bedrijfsactiviteiten voor horeca en instellingen van groothandel Desimo uit Leeuwarden door Sligro B.V. De bakkerijgroothandelsactiviteiten van Desimo zijn niet bij de overname inbegrepen. Desimo is onderdeel van Alberco Holding B.V. De over te nemen activiteiten realiseren een omzet van ruim 6 miljoen en zullen verplaatst worden naar de bezorgservicevestiging van Sligro in Drachten. Sligro zal tevens het pand aan de Celsiusweg te Leeuwarden met een grootte van ruim 6.000m2 over nemen. Op deze locatie zal een volwaardige zelfbedieningsgroothandel worden gerealiseerd waarin ook alle dagversafdelingen zullen worden ondergebracht. Sligro had nog geen vestiging te Leeuwarden en verwacht begin 2008 de nieuwe vestiging te openen. Momenteel beschikt Sligro over 43 zelfbedienings groothandels.
Er zullen ruim 25 personeelsleden van Desimo in dienst treden bij Sligro. Conform de SER fusiegedragsregels is de transactie gemeld en de ondernemingsraad van Sligro Food Group om advies gevraagd.
In het beursgenoteerde Sligro Food Group zijn foodretail en foodservicebedrijven actief, die zich direct en indirect richten op de totale Nederlandse markt van de etende en drinkende mens. Sligro Food Group streeft ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn in al haar activiteiten en voor al haar stakeholders. Over het jaar 2006 is een omzet gerealiseerd van 1.661 miljoen met een netto winst van 62 miljoen. Het aantal personeelseden op fulltime basis bedroeg bijna 3.700.

Veghel, 4 september 2007
Namens directie Sligro Food Group N.V. Namens Alberco Holding B.V. K.M. Slippens C.A. Bruin H.L. van Rozendaal
Tel. +31 413 34 35 00
www.sligrofoodgroup.nl


---- --