Ten Cate NV

Koninklijke Ten Cate nv

Persbericht
corporate communicatie

TenCate leverancier voor Olympische hockeyvelden in Beijing

TenCate levert hockeyvelden voor de Olympische Spelen 2008 in Beijing

De Australische partner van TenCate, Sports Technology International, heeft de opdracht gekregen voor levering van de kunstgrasvelden waarop in Beijing de Olympische hockeywedstrijden gespeeld zullen worden. Op basis van nauwe samenwerking tussen beide bedrijven is voor deze kunstgrasvelden een speciaal concept ontwikkeld. Dit concept biedt enerzijds meer fysieke bescherming door een verbeterde schokabsorptie en anderzijds een verhoogde waterafvoer. De hockeyvelden bieden tevens een veilige ondergrond wanneer spelers in aanraking komen met het veld, omdat het systeem is gebaseerd op de LSR® technologie (Low Sliding Resistance) van TenCate.
Bij TenCate is de veiligheid van sporters en het voorkomen van blessures uitgangspunt bij nieuwe ontwikkelingen. De Olympische velden zijn voor TenCate belangrijke referentieprojecten voor veilige en duurzame hockeyvelden.

Op verzoek van de Chinese Hockey Association zijn de hockeyvelden omringd door een gele en rode strook. Deze kleuren symboliseren de Chinese vlag.

Het Chinese mannen hockeyteam heeft al op een hockeyveld gespeeld en is erg enthousiast over de speeleigenschappen. `Dit is het beste hockeyveld in China, het is van topkwaliteit!' aldus Song Yi, aanvoerder van het Chinese mannen hockeyteam. Yang Chao, official van de Chinese Hockey Association, verklaart: `Zowel ik als de hockeyers en coaches zijn erg tevreden over de kwaliteit van dit nieuwe hockeyveld.

Nijverdal, 4 september 2007

TenCate Grass Group