Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 3 september 2007

Regio, 04-09-2007

Getuigen gezocht

Haarlem - 3 september. Politieagenten troffen rond 02.20 uur in de Korte Veerstraat een gewonde 38-jarige Haarlemmer. De man had verwondingen aan zijn hoofd en één van zijn bovenarmen. Het slachtoffer is eerste hulp verleend en door een ziekenauto naar een ziekenhuis vervoerd. Uit een eerste onderzoek bleek hij kort daarvoor uit een nabijgelegen horecabedrijf te zijn gezet omdat hij enkele vrouwen lastig viel. Kort daarop had hij een ruit van het bedrijf vernield, waardoor hij vermoedelijk de verwondingen aan zijn arm had opgelopen. In het ziekenhuis bleek hij ook hersenletsel te hebben. Onbekend is nog hoe het slachtoffer dit heeft opgelopen. De politie stelt hier een nader onderzoek naar in.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Getuigen gezocht ongeval met letsel

Nieuw-Vennep - 2 september. De politie is op zoek naar de veroorzaker van een aanrijding met letsel en doet hierbij een beroep op getuigen zich te melden. Omstreeks 18.45 uur hield de bestuurder van een donkerkleurige Audi op de Hoofdvaart onvoldoende rechts. Twee hem tegmoetkomende automobilisten moesten flink afremmen om een aanrijding te voorkomen. Deze twee automobilisten kwamen hierdoor met elkaar in botsing. Een van de inzittenden liep nekletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Aanhouding fietsendief

Haarlem - 3 september. Omstreeks 04.15 uur hielden politieagenten op de Europaweg een 20-jarige Haarlemmer aan. Hij wordt verdacht omstreeks 02.15 uur op de Jansweg een fiets te hebben gestolen. De agenten hielden hem aan op basis van het doorgegeven signalement van zowel de verdachte als de fiets. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Hij verklaarde de fiets te hebben gevonden.

Aanhoudingen

Nieuw-Vennep - 2 september. Omstreeks 16.55 uur hielden politieagenten op het Bramerveld een 24-jarige Amsterdamse automobilist aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor een 46-jarige Nieuwvenneper met een mes te hebben bedreigd. Het mes, een slagersmes, is in zijn auto gevonden en in beslag genomen. Een tweede 24-jarige Amsterdammer is ook aangehouden. Hij verhinderde dat de agenten na de melding van het slachtoffer achter de eerste verdachte konden aanrijden door voor de politieauto te springen. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Aanhoudingen na mishandeling

Haarlem - 2 september. Omstreeks 19.45 uur hielden politieagenten in de Solidarnoscastraat twee Haarlemmers aan van 45 en 49 jaar. Zij worden verdacht kort daarvoor een 40-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Dat gebeurde zowel in een woning als op straat. Om escalatie te voorkomen is de straat enige tijd door politieagenten afgezet. De politie onderzoekt de achtergronden. De twee verdachten zijn ingesloten.

Getuigen mishandeling gezocht

Bloemendaal - 2 september. De politie onderzoekt een mishandeling van een 22-jarige Amsterdammer. De man is omstreeks 22.55 uur in een strandpaviljoen op het Overveense strand in zijn gezicht geslagen door een onbekende man. Het slachtoffer liep vermoedelijk een gebroken kaak en letsel aan zijn gebit op. Hij kon vanwege zijn letsel niet nader worden gehoord waardoor er nog geen nader signalement van de verachte is te geven.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Rijbewijzen ingevorderd

Overveen - 2 september. Tijdens een snelheidscontrole op de Zeweg tussen 19.00 en 21.30 uur heeft de politie de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd. Zij overschreden de daar toegestane snelheidslimiet van 50 km/u met respectievelijk 59 en 60 km. Van de overige 734 passanten zijn er nog 14 beleurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Verder kreeg een automobilist een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en een andere andere automobilist omdat hij geen verlichting voerde.