Ingezonden persbericht


(pic) (pic)

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Van: Politie Twente/ Gemeente Dinkelland
Datum: 4 september 2007

Poederbrief bevat geen schadelijke stof

Vanmorgen is om 09.15 uur een poederbrief bezorgd bij de gemeente Dinkelland. Na onderzoek van een deskundige van de politie Twente, is vastgesteld dat de brief geen gevaarlijke stof bevat. Er volgt een onderzoek naar de precieze inhoud van de brief. Tevens is een onderzoek gestart om de afzender te achterhalen.

Toelichting
Vanmorgen is om 09.15 uur een poederbrief bezorgd bij de gemeente Dinkelland. Vervolgens zijn de hulpdiensten geïnformeerd. De politie Twente, brandweer en burgemeester Willeme hebben gezamenlijk besloten om uit voorzorg het protocol verdachte objecten op te starten. Politiechef Ko van Heel: "aangezien de brief een onbekend poeder bevatte en door het gemeentehuis vervoerd is, zijn we hier heel serieus mee omgegaan en hebben we dus ook het protocol verdachte objecten in werking gesteld."

Volgens het protocol is het gemeentehuis om 10.05 uur afgesloten. Op dat moment waren er circa 70 medewerkers en 4 klanten aanwezig. Deze werden direct geïnformeerd over de situatie. Het onderzoek van een deskundige van de politie Twente heeft uitgewezen dat de inhoud van het pakket geen risico's met zich meebracht voor de aanwezige mensen in het gemeentehuis. Personeel en klanten werden rond 12.30 hierover geïnformeerd. Omstreeks 12.50 uur werd het gemeentehuis vrijgegeven. De inhoud van de brief wordt verder onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut om de precieze inhoud te bepalen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de brief. De Politie doet een getuigenoproep. Mensen kunnen bellen met de Politie Twente, telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Zowel politie als gemeente roepen de dader op om zich uit eigen beweging te melden.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor vragen over het politieonderzoek kunt u contact opnemen met Politie Twente via het nummer 053-455 55 88.

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met het team communicatie van de gemeente Dinkelland. Telefoonnummer: 0541 -854 100 of 06-16594593.


---- --