Gemeente Epe


Beleidsplan onderhoud bruggen vastgesteld

Op dinsdag 28 augustus 2007 heeft het college het beleidsplan onderhoud bruggen vastgesteld. In de gemeente zijn verschillende bruggen die binnenkort onderhouden moeten worden. Daarnaast moet de gemeente naar alle waarschijnlijkheid 26 betonnen bruggen over 15 tot 20 jaar vervangen. In het beleidsplan onderhoud bruggen is de financiële onderbouwing vastgesteld om dit te kunnen realiseren.

Inspectierapport
In 2004 en 2006 heeft adviesbureau Bejan een inspectierapport opgesteld voor alle bruggen die onder het beheer van de gemeente Epe vallen. In dit rapport zijn een groot aantal maatregelen opgesteld die de daaropvolgende jaren uitgevoerd moeten worden. De laatste jaren zijn weinig reparaties uitgevoerd, waardoor er op dit moment sprake is van achterstallig onderhoud.

Onderhoudsprogramma
Op basis van de inspectiegegevens is een onderhoudsprogramma opgesteld. Het streven is om het achterstallig onderhoud in 2008 weggewerkt te hebben. Hierna wordt begonnen met het reguliere onderhoud. Bruggen die tijdelijk afgesloten zijn wegens onderhoudwerkzaamheden worden gepubliceerd in de gemeentelijke pagina's in het Veluws Nieuws.