Ingezonden persbericht


Chaletsplus breidt uit naar het Zuid-Afrikaanse Kololo

De grote belangstelling voor Zuid-Afrika leidde ertoe dat Ton en Yvonne hun activiteiten uitbreidden naar dit land. In 2004 werd een 3.000 hectare groot wildpark in Zuid-Afrika aangekocht. Dit park het Kololo Game Reserve, op drie uur rijden boven Johannesburg, ligt in het Waterberg gebied in de directe omgeving van het beroemde Marakele Nationale Park van 120.000 hectare. Drie rivieren zorgen in Kololo voor voldoende water voor mens en dier. Door de hoge ligging is het gebied malariavrij.

Op het terrein staan twaalf chalets en een onlangs nieuw gebouwd restaurant met zwembad.

In het park leven geen gevaarlijke dieren waardoor men er rustig kan wandelen, paardrijden of fietsen. In het park zijn giraffen, kudu's, nyala's, zebra's, wildebeesten en vele andere dieren te vinden.

Vanaf het terras van het restaurant kijkt men uit over het wildpark Welgevonden (van de onlangs overleden Paul Fentener van Vlissingen) waar de 'Big Five' is te bewonderen.

Ton en Yvonne denken nu al aan uitbreiding van hun park.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Ton en Yvonne Jansen beseffen dat de sociale ontwikkeling van Zuid-Afrika niet alleen de verantwoordelijkheid is van de Zuid-Afrikaanse regering. Ze willen het park zo inrichten dat de schitterende natuur voor de toekomst bewaard blijft.

Het is daarbij belangrijk dat het ook sociale aspecten heeft. Kololo creëert werkgelegenheid, ondersteunt zowel volwassenen als kinderen bij de studie, verstrekt studiebeurzen, regelt kleding voor de weeskinderen van de nabijgelegen school voor Aids-weeskinderen in Vaalwater. Aan de gasten wordt gevraagd om bij hun bezoek kleding, schoenen, potloden en schriften mee te nemen.

Elk jaar biedt de familie Jansen een studiebeurs aan voor de universitaire studie natuurbeheer.

Rangercursus

Gasten, die niet alleen wildparken willen bezoeken, maar meer willen weten over natuurbeheer, ecologie en parkbeheer kunnen in Kololo een twaalfdaagse rangercursus volgen. De belangstelling voor deze cursus is groot. Het Nederlandse safaripark de Beekse Bergen heeft na een bezoek aan de cursus in Kololo zelf ook een mini-rangercursus opgezet.

Het internet

Als boekingsmechanisme is het internet van groot belang voor zowel Kololo als Chaletsplus . Voor de projecten in Oostenrijk en Zuid-Afrika heeft Ton Jansen een uitgebreide en zeer moderne website met een virtuele tour door de huurobjecten en film over Kololo opgezet.

http://www.chaletsplus.nl

http://www.kololo.nl

Voor nadere informatie over Kololo en reserveringen

Chaletsplus

Pim Jansen

Kattensingel 75 B

2801 CD Gouda

T. 0182 546524

E info@kololo.nl

P E R S I N F O R M A T I E

Gouda, september 2007

Bedrijfsprofiel Chaletsplus

De start

Chaletsplus verzorgde in 2006 in Oostenrijk 50000 overnachtingen. Alles begon in 1977 met de koop en later verhuur van één chalet in het Oostenrijkse Königsleiten. Chaleteigenaren benaderden het Goudse echtpaar Ton en Yvonne Jansen om mee te helpen bij de verhuur van hun chalet. Op grond van het succes ging Chaletsplus van start. In 1997 gooide Ton het roer om, zegde zijn baan als marketingspecialist bij Olivetti op en zette zich samen met Yvonne geheel in voor Chaletsplus . Op dit moment is Chaletsplus dé specialist in grote chalets en appartementen in het gebied van de Zillertal Arena/ Oberpinzgau, grens Tirol/Salzburgerland. Chaletsplus is sinds 1999 aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

Projectontwikkeling

Naast verhuur werd ook een begin gemaakt met projectontwikkeling. De gebouwde chalets werden niet alleen verkocht, maar er werden ook afspraken gemaakt om de verhuur voor twintig jaar te regelen. Heel bijzonder was de aankoop van een oude boerderij in Hollersbach, die steen voor steen werd afgebroken en vervolgens weer werd opgebouwd in het centrum van Königsleiten. In het gebouw werden drie luxe appartementen ondergebracht elk voor twaalf personen met meerdere bad- en slaapkamers.

Een nieuw project in Wald

In het naastgelegen dorpje Wald in Oberpinzgau werd begonnen aan de bouw van Ferienpark Schöneben met eenentwintig luxe chalets. Alle woningen kregen drie tot vijf slaapkamers, ruime terrassen en balkons en een weids uitzicht over het Salzachtal. In 2006 startte de bouw van nog eens dertig luxe vakantiewoningen met een totaal aantal bedden van ruim 200. De naam werd gewijzigd in Alpin Chalets Schöneben. Tegelijkertijd begon de gemeente Wald met de bouw van een sportcentrum en een overdekt zwembad met sauna en wellness.

Alle bouwactiviteiten van Chaletsplus zijn ondergebracht bij de Oostenrijkse dochter Chaletsplus Königsleiten GmbH .

De verkoop van de chalets en huizen is in handen van Immo Consulting. Deze firma heeft grote ervaring met de aan- en verkoop van onroerend goed in het buitenland en geeft tevens adviezen bij fiscale- en juridische aangelegenheden.

Visie

Chaletsplus richt zich voornamelijk op één skigebied, waardoor de klant profiteert van de kennis ter plaatse. Bij de bouw en verhuur staat kwaliteit en all-in service voorop. Zowel in Königsleiten als Wald heeft Chaletsplus eigen recepties.

Plus staat voor extra service, comfort en luxe appartementen op top locaties.

Cijfers Chaletsplus

In het seizoen 2003-2004 groeide het aantal boekingen met 28%. Het aantal overnachtingen kwam uit op 40.000.

In de regio Oberpinzgau zorgde Chaletsplus op deze wijze voor 25% van alle boekingen. Chaletsplus investeerde in de afgelopen jaren vele miljoenen in de ontwikkeling en bouw van nieuwe chalets.

In het seizoen 2006-2007 nam het aantal boekingen toe en kwam uit op 80.000 overnachtingen van ± 9000 gasten in meer dan 150 chalets en appartementen.

De boekingen komen voor 95% tot stand via het internet.

Virtuele tour

Op de website www.chaletsplus.nl zijn nu ook op virtuele wijze de beschrijvingen van de huizen en de fotopresentaties te zien; van een eenvoudig appartement voor vier personen tot een luxe chalet voor vierentwintig personen met sauna of whirlpool en indien gewenst, inclusief maaltijden.

Winter en Zomer

Chaletsplus en Alpin Chalets Schöneben zijn geschikt als vakantiewoningen in de winter ­ sneeuwzeker skigebied -, maar ook in de zomer als uitvalbasis voor wandel- en fietstochten, of een bezoek aan het nabijgelegen Nationale park Hohen Tauern. De golfcourse is met eigen vervoer gemakkelijk bereikbaar.