Ingezonden persbericht


De Sims(TM) 2 Op Reis vanaf vandaag verkrijgbaar

Fans van de populaire gamereeks reizen naar exotische bestemmingen met hun Sims

SCHIPHOL ­ RIJK, 4 september 2007 ­ Electronic Arts Inc., (NASDAQ: ERTS) kondigt vandaag aan dat fans van de veelgeprezen PC-game De Sims(TM) 2 nu tijdens een vakantie met de Sims splinternieuwe exotische bestemmingen kunnen verkennen. De Sims(TM) 2 Op Reis ligt vanaf vandaag in de winkel. De game is beschikbaar als uitbreidingspakket voor de PC* en bouwt verder op de populaire game De Sims(TM) 2. Fans maken nu met de Sims verschillende reisjes naar drie exotische locaties: het Verre Oosten, een bergverblijf en zelfs een tropisch paradijsje!

Laat de Sims genieten van nieuwe activiteiten om weer helemaal op te laden. Ze kunnen mediteren in een smetteloze Zen-tuin in het Verre Oosten, een spannende helikoptervlucht door de bergen maken, of relaxen in een luxe suite in de tropen. Verander ze van stuntelige toeristen in relaxte internationale reizigers door oeroude ruïnes te bezoeken, zandkastelen te bouwen, te shoppen op de strandboulevard of lekker bruin te bakken in de zon. De Sims leren ook nieuwe gewoontes zoals plaatselijke begroetingen en dansen, waarvan ze hun vrienden thuis laten meegenieten. Pak de koffers maar, want in De Sims(TM) 2 Op Reis gaan de Sims op de reis van hun leven!

Op hun reizen gaan de Sims interacties aan met en leren ze nieuwe dingen van verschillende echte en mythische bewoners op de vakantiebestemmingen, zoals een wijze oude kluizenaar, vuurdansers en zelfs Grootpoot de verschrikkelijke sneeuwman! De Sims nemen, als echte toeristen unieke souvenirs van hun reizen mee naar huis, die alleen verkrijgbaar zijn op locaties in De Sims(TM) 2 Op Reis. Ze kopen zelfs unieke sieraden om zelf te dragen of als cadeautje voor de thuisblijvers! Word verliefd op de bloemenslingers van de hoeladans die de Sims op hun tropische strandvakantie zagen, neem er een mee terug en maak de buren jaloers! Helemaal wild van de danspassen die de Sim heeft geleerd bij het dijenkletsen in de rustieke berghut? Leer de Sims thuis hoe ze mee kletsen! Wat de Sims leren en verzamelen ligt helemaal aan de fans.

"Fans van De Sims(TM) 2 zullen versteld staan van het aantal omgevingen en activiteiten in Op Reis. We hebben een hele wereld van mogelijkheden gecreëerd voor je Sims, waarin ze kunnen reizen, hun culturele horizon verbreden en ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven", zegt onderdirecteur en studioleider van The Sims Division, Rod Humble. "Of je nu lokale hapjes uitprobeert op een wit zandstrand, tai chi leert van experts in het Verre Oosten, of je boombalanceerkunst verbetert in een rustiek bergverblijf, je vindt altijd wel een leuke nieuwe manier om je Sims te entertainen in De Sims(TM) 2 Op Reis!"

De Sims(TM) 2 Op Reis komt uit onder de merknaam EA en heeft een PEGI-advies van 12+. De game komt op 31 augustus uit in Europa en de Verenigde Staten als een uitbreidingspakket* dat verder bouwt op de originele game De Sims(TM) 2 voor PC.

Bezoek voor meer informatie over De Sims(TM) 2 en De Sims(TM) 2 Op Reis www.desims2.nl

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

· Reis naar drie droombestemmingen: elke locatie biedt een uniek landschap. De Sims ontmoeten plaatselijke bewoners, zoals de vuurdanser en de ninja. Proef de plaatselijke keuken en bewonder culturele bouwwerken door de nieuwe plekken met de Sims te verkennen.
· Stuur je Sims op excursies: tochtjes in een boot met een glazen bodem, avontuurlijke uitstapjes in een busje en andere excursies zijn leuke, nieuwe activiteiten voor de Sims, maar er staan ze ook wat verrassingen te wachten!
· Koop of vind unieke voorwerpen: koop unieke voorwerpen die de Sims alleen op hun reizen vinden, zoals zeldzame sieraden, die ze zelf dragen of mee naar huis nemen als cadeautje. Ontdek geheime locaties, verzamel schelpen op het strand of graaf een schat op.
· Verblijf in nieuwe vakantieaccommodaties: verkwist geld aan een luxe suite voor je Sims of bespaar Simdollars en kies voor een knusser verblijf. De Sims genieten onder andere van roomservice en worden verwend in het wellnesscentrum.

Productdetails:

Uitgever: Electronic Arts
Ontwikkelaar: Electronic Arts Redwood Shores Releasedatum: VS: 4 september 2007
Europa: 31 augustus 2007
· Uitbreidingspakket voor PC*
Categorie: Simulatie/strategie
ESRB-CLASSIFICATIE: T
PEGI-advies: 12+

*Installatie van De Sims(TM)2, de speciale DVD-editie van De Sims(TM)2, De Sims(TM)2 Kerstpakket of De Sims(TM)Deluxe vereist om te spelen.

####

Over De Sims(TM)
In februari vierde de De Sims(TM)-franchise haar zevende verjaardag. Vanaf het moment dat het eerste spel in de winkels lag in februari 2000, stormde deze naar de top van de verkooplijsten en werd binnen de kortste keren over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. The Sims(TM) voor PC en de uitbreidingspakketten waren de bestverkochte titels van 2000, 2001, 2002 en 2003. The Sims(TM) is vertaald in 22 talen en heeft zeven succesvolle uitbreidingspakketten: The Sims(TM): Het Rijke Leven, The Sims(TM) Party, The Sims(TM) Hot Date, The Sims(TM) Op Vakantie, The Sims(TM) Beestenboel, The Sims(TM) Superstar en The Sims(TM) Abracadabra. De Sims(TM) 2 lag in september 2004 in de winkels. In het eerste jaar werden meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het de bestverkochte PC-game van 2004 werd. De uitbreidingspakketten De Sims(TM) 2 Studentenleven en De Sims(TM) 2 Nachtleven verschenen respectievelijk in maart en september van 2005. De Sims(TM) 2 Gaan het maken verscheen in februari 2006, De Sims(TM) 2 Huisdieren in oktober 2006 en De Sims(TM) 2 Seizoenen in februari 2007. Op dit moment bedragen de gecombineerde verkoopcijfers voor de franchise ongeveer 90 miljoen exemplaren. Voor meer informatie over De Sims 2 bezoek je www.desims2.nl. Voor meer informatie over de De Sims franchise-titels, bezoek je http://www.thesims.com

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City in Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.electronicarts.nl Bezoek voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:
Robbert Minderhoud & Eline Bol
Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl