Gemeente Zwolle

Werkzaamheden in de binnenstad


Datum uitgave: 09/04/2007

Op de Melkmarkt is deze week gestart met het herinrichten van het voorlaatste deel, de middenzone ter hoogte van de voormalige bankenlocatie.
Binnenkort beginnen ook de werkzaamheden aan het Rodetorenplein. Ten slotte begint in oktober de grote schoonmaak van de Thorbeckegracht en de Achtergracht. Daarbij worden de waterbodems schoongemaakt en op diepte gebracht.

Melkmarkt

De bestrating voor de panden van de voormalige bankenlocatie was nog niet vernieuwd in afwachting van de start van de nieuwbouw. Door de discussie over een monumentenstatus voor de panden is de planning opgeschoven. Daarom heeft de gemeente besloten om de Melkmarkt zoveel mogelijk af te maken. Het middenterrein krijgt nieuwe bestrating en alleen een smalle strook voor de bankenlocatie wordt nog niet vernieuwd.

Rodetorenplein

De aannemer verwacht in oktober te beginnen met het slaan van damwanden voor de nieuw te maken landtong. Vooruitlopend hierop zullen half september archeologische opgravingen worden gedaan naar de oude loop van de middeleeuwse rivier de Grote Aa. Voor de zomer zijn de voorbereidingen al begonnen.

Behalve de nieuwe landtong wordt het plein opnieuw ingericht en komt er nieuwe bebouwing die de oostelijke gevelwand in ere zal herstellen. Al met al zullen de werkzaamheden aan het Rodetorenplein twee jaar duren. Ze vormen de laatste fase van de herinrichting Grote Markt, Melkmarkt en Rodetorenplein.

Inloopbijeenkomst en feestelijke start

Op dinsdag 2 oktober vindt van 17.00-19.30 uur een informatieve inloopbijeenkomst plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis. Hier kunnen omwonenden en belangstellenden zich informeren over de kade- en rioleringswerkzaamheden, herinrichting en aankleding van het Rodetorenplein. De werkzaamheden gaan feestelijk van start. De officiële starthandeling is in oktober.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 04-09-2007 tot 03-10-2007