Nederlandse Baby bekend voor Dirty Dancing

04/09/2007 19:00



Joop van den Ende Theaterproducties



Amsterdam, 4 september 2007

NEDERLANDSE BABY BEKEND VOOR DIRTY DANCING

Jette Carolijn van den Berg gaat de hoofdrol van Baby spelen in de Nederlandse theaterversie van Dirty Dancing. De bioscoophit deed miljoenen vrouwen zwijmelen en de dansscholen vollopen. De film van toen is nu een internationale theaterhit. Joop van den Ende Theaterproducties brengt Dirty Dancing in het voorjaar van 2008 naar Nederland als nieuwe open einde productie in het Beatrix Theater te Utrecht. Dirty Dancing gaat op 9 maart 2008 in première.

Jette Carolijn van den Berg is doctoranda in de Nederlandse Taal- en Letterkunde en volgde de studie Dramaschrijven aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Vier jaar geleden koos ze voor haar grote liefde theater, speelde ze in een aantal toneelstukken zoals Sporenonderzoek, Uw Koninkrijk Kome en het Koude Kind. Ook was Jette te zien in kleinschalige musicals als Paraat! en Hollywood en schreef zij diverse film- en toneelscripts. De rol van Baby is Jette op het lijf geschreven: 'Ik zie Baby als een soort dans-assepoester. Van een onbeduidend principieel bang meisje verandert ze in een passionele danskoningin. En die ontwikkeling lijkt zo enorm op die van mezelf door de jaren heen. Vanaf maart 2008 ben ik dansprinses!'.

Jette's tegenspeler Johnny Castle zal gespeeld worden door Martin van Bentum, die de rol momenteel met veel succes in Duitsland opvoert. Anouk van Nes en Chris Tates spelen de ouders van Baby: Jake en Marjorie Houseman.

Dirty Dancing, geschreven door Eleanor Bergstein, is een vorm van muziektheater die het Nederlandse publiek nog niet eerder heeft gezien. Met ruim 50 hits plus een hele reeks opwindende dansscènes is dit veel meer een muziek- en dansshow, waarbij de toeschouwer zich een gast waant in Kellerman's Vakantieclub. De theateruitvoering van Dirty Dancing blijft daarbij trouw aan het verhaal van de gelijknamige film.

Dirty Dancing vertelt het verhaal over Francis 'Baby' Houseman die valt voor de sensuele Latijns-Amerikaanse dansen en nog veel meer voor haar dansleraar Johnny Castle, die haar de grondbeginselen van de mambo bijbrengt. Haar upper-class vader Houseman is absoluut niet gecharmeerd van de broeierige liefdesperikelen tussen dochterlief en de volkse Johnny. De ruim 50 bekende hits en spectaculaire dansscènes brengen de zomer van '63 weer tot leven. Het album van de film Dirty Dancing, inclusief de Oscar winnende titelsong 'I've had The Time of My Life', behoort met 41 miljoen verkochte exemplaren nog steeds tot de best verkochte soundtracks aller tijden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/