Persbericht The Security Company

04/09/2007 18:52



The Security Company



Amstelveen, 4 september 2007

Afgelopen zaterdag 1 september heeft aan het einde van het evenement Beatstad in Den Haag een voorval plaatsgevonden. Medewerkers van The Security Company hebben op verzoek van de organisatie een bezoeker aangehouden en overgedragen aan de politie. De bezoeker is de volgende dag, in het ziekenhuis overleden. De zaak wordt thans door de rijksrecherche en de Politie Haaglanden onderzocht. Vier medewerkers van The Security Company zijn in verband met het voorval gehoord door de politie en zullen woensdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De directie betreurt ten zeerste wat er is gebeurd en betuigt haar oprechte deelneming aan de nabestaanden van de overledene.

The Security Company en haar medewerkers verlenen uiteraard alle medewerking aan politie en justitie opdat snel duidelijk wordt wat er exact is voorgevallen.

The Security Company is het grootste bedrijf in Nederland op het gebied van evenementenbeveiliging en crowd management. Het is in het begin van de jaren negentig opgericht en telt thans ongeveer 1200 medewerkers. Op het gebied van kwaliteit van de dienstverlening, vakmanschap, training van medewerkers en integriteit hanteren wij de hoogste normen. Het is niet eerder voorgekomen dat tijdens een evenement, waarvan de beveiliging in handen was van The Security Company, een voorval met een dergelijke dramatische afloop heeft plaatsgevonden. De medewerkers en de directie zijn geschokt.

Nog meer dan thans het geval is garanderen wij een blijvend streven naar optimale kwaliteit van onze dienstverlening. Alle procedures en operationele afspraken die bij dergelijke incidenten worden toegepast zullen extra worden gemonitord.

Nadere informatie

Gerard van Duykeren, Algemeen Directeur
The Security Company
Bouwerij 30
1185 XX Amstelveen
Tel. 020 4562222