Beachvolleyballers Kadijk en Mooren breken seizoen af


tweede operatie Kadijk goed verlopen

ROTTERDAM, 20070904 -- Rebekka Kadijk en Merel Mooren komen door een operatie van Kadijk dit seizoen niet meer in actie op het strand. Reden om de komende toernooien af te zeggen is de blessure van beachvolleybalster Kadijk. Een cyste in haar heup diende volledig te worden verwijderd en de herstelperiode daarvan neemt zeker zes weken in beslag. Afgelopen week is Kadijk geopereerd. Het team streeft ernaar om per januari weer volledig fit te zijn om wedstrijden te kunnen spelen.

"De ingreep is goed verlopen", zo laat Kadijk zelf weten. "Donderdag was de operatie en een dag later mocht ik meteen naar huis. Ik was nog wel behoorlijk brak en heb veel geslapen." De artsen waren ook zeer tevreden over het resultaat en het ziet er naar uit dat Kadijk per half oktober de trainingen kan hervatten. "Voorlopig beweeg ik me nog voort op krukken, maar ik heb moeite met verplicht rust houden", aldus Kadijk.

Het beachvolleybalseizoen van 2007 is nog niet geheel voorbij. Er staan nog diverse internationale toernooien op de kalender voor de komende maanden. Kadijk en Mooren gaan er vanuit dat hun Olympische kwalificatie niet in gevaar komt door het missen van deze toernooien en zijn van plan om hun tijdelijke afwezigheid nu, in het voorjaar van 2008 weer goed te maken.





team Kadijk-Mooren