KNMG

Minisymposium over Tuchtrecht, georganiseerd door district Drenthe en het Wenckebach Instituut

Datum 04-09-2007 t/m 04-09-2007
Geaccrediteerd? Accreditatie is aangevraagd
Locatie Gevangenismuseum, Veenhuizen

Het KNMG-district Drenthe organiseert i.s.m. het Wenckebach Instituut op dinsdag 4 september a.s. een minisymposium met als thema:

'The client who is his own lawyer has a fool for a client'

"We staan er niet altijd bij stil, maar bij iedere behandeling van onze patiënten stellen we ons bloot aan allerlei juridische wetten en regels.

Wij, allen werkzaam in de gezondheidszorg, zijn bezig met het bevorderen van de gezondheid en gelukkig gaan onze diagnostiek en behandeling meestal goed. Een enkele keer kan er in technische zin iets fout gaan, loopt er in de communicatie iets fout, blijken de aantekeningen in het patiëntendossier onvoldoende en onvolledig, of is er geen duidelijke behandelovereenkomst. Die keer dat er iets mis gaat, kunnen de juridische consequenties heel vervelend en langdurig zijn.

Over de juridische valkuilen en procedures kunnen de sprekers, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ons veel vertellen. Het accent van het eerste deel van de avond ligt dan ook op ervaringen, veelal aan de hand van casuïstiek, en adviezen over hoe te handelen als professional. Vele vragen komen aan de orde. Hoe is het met onze aansprakelijkheid en rechtsbijstand gesteld? Wanneer schakel je een advocaat in? Hoe is het tuchtrecht geregeld, hoe verloopt een rechtszaak en wat zijn de gevolgen?

Het tweede deel van de avond is interactiever en staat in het teken van 'rondetafelgesprekken' waarbij u, in kleine groepen, ervaringen kunt uitwisselen met de sprekers van deze avond."

Programma
19.30 uur Ontvangst en inschrijving met koffie/thee

20.00 uur Opening
W. Roelfsema

20.05 uur Een verkenning van het juridische woud door de bril van drie ervaringsdeskundigen
A.H. Wijnberg, T.J. Duursma en H. Rumpt

20.55 uur Pauze

21.15 uur Er kan heel wat over tafel gaan: uitwisseling van ervaringen vanuit de praktijk A.H. Wijnberg, T.J. Duursma en H. Rumpt

22.00 uur Afsluiting
W. Roelfsema

Na afloop is er een borrel.

Inleiders / docenten / voorzitters
Drs. H. Rumpt, huisarts, Groningen
Mr. T.J. Duursma, scheidend voorzitter medisch tuchtcollege, Groningen Mr. A.H. Wijnberg, Advocaat, Wijnberg Advocaten, Groningen Drs. W. Roelfsema, huisarts n.p., Langeloo

Plaats
Het minisymposium vindt plaats in het Gevangenismuseum, Oude Gracht 1 in Veenhuizen.

Kosten
Deelnamekosten aan het minisymposium bedragen ¤ 25,- per persoon inclusief de kosten voor koffie, thee, en borrel.

Inschrijving
U kunt zich tot 20 augustus 2007 online inschrijven via www.wenckebachinstituut.nl en ons te machtigen het inschrijfgeld van uw rekeningnummer af te schrijven. Het inschrijfgeld wordt in de week van 20 augustus 2007 van uw rekening afgeschreven. U ontvangt een bevestiging van inschrijving.

Annulering
Annulering van uw inschrijving is mogelijk tot 20 augustus 2007. In dat geval worden administratiekosten (¤ 7,50) van uw rekening afgeschreven. Bij annulering na deze datum is geen restitutie mogelijk. Bij verhindering kan een vervanger uw plaats innemen.

Accreditatie
Accreditatie van het programma is aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Medisch Specialisten (ABMS), het College voor Accreditering Huisartsen (CvAH) en het Accreditatie bureau Sociale geneeskunde (AbSg).

Certificaat/bijschrijven punten nascholingsdossier U ontvangt na afloop een nascholingscertificaat. Indien van toepassing worden tevens de accreditatiepunten in uw digitale nascholingsdossier bijgeschreven.

Route en parkeren
Op de A28 (richting Assen) neemt u de afslag Assen Centrum, aan het eind van de afslag linksaf richting Norg. Volg de borden richting Norg. Neem vervolgens de afslag Veenhuizen. U volgt de weg langs het kanaal. In Veenhuizen neemt u de vierde afslag rechts naar het Gevangenismuseum. De route naar het museum is bewegwijzerd. U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein bij het gevangenismuseum.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Wenckebach Instituut, Postacademisch onderwijs, Hanzeplein 1, Postbus 30.001, 9700 RB Groningen, telefoon 050-3613558, e-mail: paog@wenckebach.umcg.nl, http://www.wenckebachinstituut.nl of kijk op www.knmg-drenthe.nl.