Ingezonden persbericht



---





PERSBERICHT

Na de geanimeerde kennismakingsmiddagen in mei en juni organiseert SIAMA Crossing Borders (SCB) uit Leiden nu informatie avonden om geĂŻnteresseerde vrijwilligers kennis te laten maken met diverse projecten in Afrika.

SCB bemiddelt tussen lokale ontwikkelingsorganisaties in Afrika en mensen die tijdelijk en belangeloos in Afrika aan de slag willen. De projecten waar SCB zich op richt, zijn met name (wees)kinderen; een kwetsbare groep die alle steun kan gebruiken.

SCB is bedoeld voor mensen van alle leeftijden(vanaf 18 jaar) met iedere denkbare achtergrond of opleiding. Jongeren die een actieve, zinvolle vakantie willen tussen het studeren door, maar ook gepensioneerden of werkenden, die zich een tijdje willen inzetten voor minder bedeelden, zijn van harte welkom. De vrijwilligers betalen zelf voor tickets, transfers,introductie ter plaatse, kost en inwoning. Het organiseren en regelen wordt vervolgens door SCB gedaan. Een gedeelte van de opbrengsten van SCB vloeit terug naar de deelnemende organisaties.

SCB werd opgericht in 2004 en is een initiatief van SIAMA World Mission Travel, de internationale reis organisatie voor missionarissen en ontwikkelingswerkers. Het bedrijf werd opgericht in 1970 en heeft momenteel 20.000 leden, verspreid over de hele wereld, die van de diensten van SIAMA World Mission Travel gebruik maken. SCB laat zich ten aanzien van de keuze van de projecten en de selectie van de vrijwilligers overigens niet leiden door religieuze overwegingen. Het werk van SCB is dus puur op humanitaire gronden gestoeld.

Op zoek naar werkvakantie, zendingsreis of ontdekkingstocht ?

De informatie avonden zijn op 4 september en 9 oktober. Aanvang 19.30 uur. SIAMA Crossing Borders is gevestigd aan het Pieterskerkhof 38 te Leiden en daar vinden de bijeenkomsten dan ook plaats.

Voor meer informatie en/of deelname: www.siamacb.nl of stuur een email aan info@siamacb.nl

(pic)