Gemeente Oirschot

Vaststelling van een Reglement voor carnavalsoptochten in Oirschot

Hoewel Carnaval 2008 nog ver weg lijkt, denken we al wel na over de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers aan dit grote feest. Om het festijn zo goed mogelijk te laten verlopen heeft de gemeente in overleg met de politie, brandweer en de besturen van de carnavalsverenigingen gemeentelijke voorwaarden opgesteld die gelden tijdens de carnavalsoptochten in de gemeente Oirschot. Op 4 september stellen de samenwerkende partijen het reglement vast om 18.30 uur in het gemeentehuis van Oirschot.

In het reglement staan onder meer afspraken over de afmetingen van de wagens, de afscherming van de wielen, de maximale snelheid van de voertuigen, de brandveiligheid, het verbod om discriminerende of beledigende teksten en het verbod tot drankverstrekking op en rond de wagen.
De besturen van de carnavalsverenigingen kunnen zelf nog aanvullende voorwaarden opstellen als deze niet in strijd zijn met het reglement. We hopen dat carnaval 2008 mede door deze nieuwe afspraken weer een spetterend feest wordt!