Gemeente Ede

nummer 164 / Ede, 28 augustus 2007

Dinsdag 4 september 2007 gespreksavond
College van B&W brengt werkbezoek aan Lunteren

Het college van burgemeester en wethouders van Ede brengt op dinsdag 4 september 2007 een werkbezoek aan Lunteren. s Middags maken de collegeleden een rondrit langs diverse ontwikkelingen in Lunteren. s Avonds zijn de bewoners welkom op de gespreksavond in het Westhoffhuis in Lunteren. De gespreksavond is georganiseerd door de Dorpsraad Lunteren en het college en begint om 20.00 uur.

Het college bekijkt eerst de ontwikkelingen bij het Meestershuis. Hier wordt een nieuwe ruimte aangebouwd. Daarna is er een rondrit door het centrum van Lunteren. Hierbij bekijkt het college onder andere enkele ontwikkelingen op het gebied van parkeren en de nieuwbouw aan de Hooge Hoek. Ook wordt het college bijgepraat over de
huisvestingsontwikkelingen van verschillende Lunterse scholen als de Julianaschool en de Beatrixschool. Uiteraard worden ook andere projecten bekeken en staat men stil bij de toekomstige zoeklocaties voor uitbreiding van Lunteren.

Gespreksavond
Voor de gespreksavond heeft het bestuur van de Dorpsraad Lunteren verschillende onderwerpen bij de gemeente aangekaart. Aan de orde komt de herinrichting van het centrum en toekomstige ontwikkelingen zoals de Goudsberg. Daarnaast is er aandacht voor de herhuisvesting van de scholen in Lunteren en de verkeerssituatie.

Informeel gesprek
In het tweede deel van de avond kunnen belangstellende bezoekers een informeel gesprek voeren met burgemeester Tineke Netelenbos, de wethouders Wilke Dekker, Peter van t Hoog, Frank van Zuilen, Simon van de Pol en Roel Kremers. Ook de gebiedsagenten, de verkeerskundige en enkele projectleiders Ruimtelijke Ordening zijn aanwezig om tijdens de inloopbijeenkomst zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Het Westhoffhuis gaat om 19.30 uur open. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 22.15 uur, maar ook eerder vertrekken of in de loop van de avond komen is mogelijk.

---