Amsterdam RAI

GROOTSTE HISWA TE WATER OOIT A.S. DINSDAG VAN START

Hieronder een overzicht van persactiviteiten en opvallend nieuws.

Zes kilometer luxe boten

De HISWA te water telt dit jaar een recordaantal van 500 boten, variërend in lengte van 7 tot 25 meter. Daarmee is de bootshow groter dan ooit en uitgegroeid tot de meest complete in zijn soort van Europa. Alle boten tezamen vormen een lengte van bijna zes kilometer. Strak gelakt hout, glimmend polyester, stoer staal of blinkend aluminium? Alle soorten en maten boten komen op de HISWA te water aan bod. Bovendien telt de bootshow dit jaar opvallend veel wereldprimeurs. De bootshow is geopend van dinsdag 4 tot en met zondag 9 september.

Preview uit de lucht voor fotopers en cameraploegen

Fotopers en cameraploegen van nieuwsmedia geven we graag de gelegenheid tot een preview vanuit de lucht. Daartoe is er de mogelijkheid om op maandag 3 september a.s. mee te vliegen met een gratis helikoptervlucht boven de bootshow om luchtopnames te maken. Wilt u hiervan gebruikmaken, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk van u in verband met beperkt aantal beschikbare plekken en exacte vliegtijden.

Design does it!

Van beautiful basic tot super sophisticated: op de HISWA te water is te zien dat in de watersportindustrie steeds meer aandacht komt voor het aspect design. Strakke ontwerpen, nieuwe materialen, spelen met kleuren en optimaal comfort zijn kenmerken die een steeds belangrijkere plek innemen in de jachtontwerpen van deze tijd. Op de bootshow tonen diverse jachtbouwers de laatste trends op dit gebied.

Absolute blikvanger: Nieuw mobiliteitsconcept Qrooz

Een absolute blikvanger aan de steigers van de HISWA te water is de 25 meter lange Qrooz.

Qrooz is een woonhuis, plezierjacht, recreatiewoning, kantoor, winkel of atelier bestemd voor mensen met een hang naar avontuur. Arno Schuurs is de initiatiefnemer van Qrooz en gaat met zijn gezin wonen op het opvallende schip. Mobiliteit en beleving zijn de 2 aspecten die de basis vormden voor de ontwikkeling van het Qrooz concept. Met als doel het opzetten van een echte Qrooz-community. De Qrooz is ruimtelijk, met een opvallend design, strak interieur, multifunctioneel en bovenal anders dan alles wat al bestaat. Qrooz staat voor mobiliteit van de toekomst. www.qrooz.com

Ondertekening convenant "Varen doe je samen"

Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat tekent op dinsdag 4 september om 15.00 uur op de HISWA te water het convenant 'Varen Doe je Samen'. Het convenant moet zorgen voor een bevordering van de scheepvaartveiligheid, een vergroting van het nautische en geografische kennisniveau van de pleziervaart en een betere doorstroming van het verkeer op de vaarwegen.

De pers is van harte uitgenodigd bij de ondertekening aanwezig te zijn. Aanmelden hiervoor kan bij Karin van Rooijen, tel. 070-3517794, persvoorlichter ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Persbijeenkomst Sailtron/Garmin

Op dinsdag 4 september a.s. organiseert Sailtron/Garmin een persbijeenkomst ter gelegenheid van de introductie van de GPSMAP 5000-serie in Nederland. Locatie: Sailtron-demoschip, steiger D, ligplaats 5. De persbijeenkomst begint om 11.00 uur.