Provincie Limburg

Persberichten

Informatiemarkten Buitenring Parkstad Limburg op 4 en 5 september gaan niet door
De Informatiemarkten die op 4 en 5 september in Brunssum en Kerkrade over de Buitenring Parkstad Limburg gepland staan gaan niet door. De Provincie heeft dit in goed overleg met de regio Parkstad en de Parkstadgemeenten besloten.

Voor de Buitenring Parkstad Limburg wordt op dit moment een Tracénota/MER opgesteld. De Provincie doet dit samen met de regio Parkstad, de Parkstadgemeenten en andere partijen. Insteek daarbij was om tijdens het opstellen van de MER voor de Buitenring al een tussenstand te presenteren aan het publiek. Aan de hand van de eerste onderzoeksresultaten konden burgers met bestuurders en medewerkers van gedachten wisselen over de Buitenring. Daarna zou de Provincie samen met alle andere partijen de MER verder afronden en ter inzage leggen.

In goed overleg met Parkstad Limburg en de Parkstadgemeenten heeft de Provincie nu besloten om eerst de door hun ingebrachte opmerkingen in de MER te verwerken. Ook moeten enkele onderzoeken nog helemaal worden afgerond. Pas als de MER helemaal compleet is, zal deze aan het publiek worden gepresenteerd. De informatiemarkten zouden op 4 september in dr Brikke-Oave te Brunssum en op 5 september in de Rodahal te Kerkrade worden gehouden.

29-8-2007 14:46