Gemeente Rotterdam

31 augustus

4 september
Frisse start op het Zuidplein

Op 4 september 2007 vindt van 9.00 uur tot 9.45 uur, in aanwezigheid van burgemeester Opstelten, plaatsvervangend korpschef Vissers en hoofdofficier van justitie Korvinus een bijeenkomst plaats met als thema de samenwerking van diverse partners op het Zuidplein onder het motto 'Samen sterk op 't Zuidplein'.

Tijdens deze bijeenkomst, die gezien kan worden als een frisse start na de zomervakantie, ondertekenen de diverse partners een hernieuwde versie van het convenant Zuidplein, waarvan het Toezichtmodel Zuidplein onderdeel is.

Daarnaast ondertekenen diverse partners het protocol collectieve winkelontzegging. Daarmee is het mogelijk om hardnekkige winkeldieven voor een bepaalde tijd de toegang tot alle aangesloten winkels te ontzeggen.

Verder wordt op 4 september een nieuw middel gelanceerd waarmee winkeliers en politie snel met elkaar kunnen communiceren. En de nieuwe gratis bewaakte fietsenstalling gaat open. Iedereen die daar op 4 september een fiets of bromfiets parkeert, krijgt een presentje.

Afgelopen zomer is er hard gewerkt door de partners. Zo werd het cameratoezicht uitgebreid en gaat binnenkort een Jeugd Service Team van start op het Zuidplein: jongeren spreken jongeren aan tijdens koopavonden, zoals dat ook al gebeurt in het Centrum.

Bezoekers van het Zuidplein worden door middel van informatieborden gewezen op wat er wel en niet mag en wat een overtreding gaat kosten.

Voor deze bijeenkomst zijn naast de veiligheidspartners ook ondernemers, winkeliers, bewoners en scholen uit het Zuidpleingebied uitgenodigd.

De partijen die zich gezamenlijk inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid van het Zuidpleingebied zijn: deelgemeente Charlois, gemeente Rotterdam (Stadstoezicht, ROTEB, Gemeentewerken, dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, directie Veiligheid) politie Rotterdam-Rijnmond, Openbaar Ministerie, Connexxion, RET, Trigion, Meeùws Vastgoedmanagement, Ondernemersvereniging Zuidplein.

noot voor de redactie/