Gemeente Rotterdam

Commissie voor Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 4 september, 9.30 uur
De commissie start haar eerste vergadering na het zomerreces met een bespreking over de nazorg van ex-gedetineerden. Sinds de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zijn gemeenten verantwoordelijk voor deze nazorg. Al eerder besteedde de commissie aandacht aan dit onderwerp. In het voorjaar bezochten de leden het Albeda college waar ex-gedetineerden een beroepsopleiding kunnen volgen. Verder bespreekt de commissie het vervolg op het actieprogramma Mensen Maken de Stad en wordt geadviseerd over de afdoening van drie moties over dit programma.

Commissie voor Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 5 september, 9.30 uur
De commissie behandelt de geactualiseerde Woonvisie 2007-2010. Het accent van dit document ligt op de continuering en eventuele bijstelling van het bestaande beleid. Verder bespreekt de commissie de afdoening van motie-Peet, waarin wordt gevraagd te bevorderen, dat de rijksoverheid een statiegeldsysteem gaat ontwikkelen voor kleine wegwerpflesjes. In samenhang hiermee komt ook de voortgangsrapportage afvalbeleid 2005-2010 aan de orde.

Commissie voor Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 5 september, 14.00 uur
De commissie behandelt het afdoeningsvoorstel van motie-Buijt. Met deze motie riep de raad het college op de CITO-eindtoets verplicht te stellen op Rotterdamse basisscholen. Bij dit agendapunt wordt ook de startrapportage over de kwaliteit van de Rotterdamse scholen in 2006 betrokken. Daarnaast komt aan de orde de stadsdebatten die in het schooljaar 2007-2008 worden georganiseerd met het thema "Opvoeden in Rotterdam, iedereen doet eraan mee". Verder bespreekt de commissie de reactie van het college op een tweetal adviezen van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC). Het betreft het advies "Erfgoedbeleid, het verhaal over de geschiedenis van de stad" en het advies over internationalisering van het cultuurbeleid.

Commissie voor Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 6 september, 9.40 uur
De commissie bespreekt de actualisatie van het uitvoeringsprogramma Verkeer en Vervoer, waarbij de stand van zaken over verschillende plannen (o.a. de verkeersveiligheid, parkeergarages en P+R-terreinen) de revue passeert. Aansluitend wordt de planning en financiën van het project Rotterdam Centraal besproken.
Daarna vergadert de commissie over het parkeerbeleid voor gehandicapten, de energieafspraken die deze zomer zijn gemaakt met woningcorporatie Woonbron, de geplande kolenbiomassacentrale op de Maasvlakte en de recente voortgangrapportages van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam.

Commissie voor Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 6 september, 20.00 uur
De commissie behandelt het Actieprogramma Diversiteit: Talent Voor De Stad naar aanleiding van de motie - Wijntuin, alsmede het rapport van de Rekenkamer Rotterdam over de inhuur van externen. Verder staat de discussie over de onderzoeken naar de WOM en naar de Dordtselaan op de agenda. Beide onderwerpen zijn eerder op 10 mei in de commissie aan de orde geweest.

Actualiteitenuur gemeenteraad
Donderdag 6 september, 14.00 uur, raadzaal
De onderwerpen zijn donderdagochtend na 10.00 uur bekend.

Bron: Griffie, 31-08-2007