Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


03 sep 2007

Aftrap `Samen sterk op 't Zuidplein'

Morgen vindt in Rotterdam-Zuid een bijeenkomst plaats in winkelcentrum Zuidplein onder het motto `Samen sterk op 't Zuidplein'. Burgemeester Opstelten, plaatsvervangend korpschef Vissers en hoofdofficier van justitie Korvinus zullen een hernieuwde versie van het convenant Zuidplein tekenen. Het toezichtmodel Zuidplein maakt hiervan onderdeel uit.

De veiligheidspartners zullen het protocol 'collectieve winkelontzegging' ondertekenen. Daarmee is het mogelijk om hardnekkige winkeldieven voor een bepaalde tijd de toegang tot alle aangesloten winkels te ontzeggen. Verder wordt een nieuw middel gelanceerd waarmee winkeliers en politie snel met elkaar kunnen communiceren. Ook gaat er een nieuwe gratis bewaakte fietsenstalling open.

Op het Zuidplein zijn meer maatregelen getroffen om de veiligheid te vergroten. Zo is het cameratoezicht uitgebreid, en binnenkort gaat er een Jeugd Service Team van start. Jongeren spreken jongeren aan tijdens koopavonden, zoals dat ook al gebeurt in het Centrum van Rotterdam.