Gemeente Utrecht

Utrechtse jeugd geeft nieuwe burgemeester een gezicht

Wie wordt het nieuwe gezicht van Utrecht? Die vraag staat de komende tijd centraal in de gemeente Utrecht. Op 10 oktober is er een referendum waarin de inwoners van Utrecht hun voorkeur kunnen aangeven voor één van twee mogelijke kandidaten. Het gemeentebestuur wil iedereen, van jong tot oud, laten weten dat er een nieuwe burgemeester wordt gekozen. Voor de basisschoolkinderen wordt daarom de komende twee weken een tekenwedstrijd georganiseerd met als opdracht: teken jouw eigen burgemeester!

De tekenwedstrijd
Vrijwel alle basisschoolleerlingen in Utrecht (dat zijn er bijna 25.000) krijgen een tekenplaat waarop ze zich kunnen uitleven met hun idee over 'het nieuwe gezicht van Utrecht'. Een professionele jury bepaalt wie de mooiste tekening heeft gemaakt. Deze jury bestaat uit Tom Eyzenbach (illustrator van de Inktpot), Aletta Boer (art director en partner bij reclamebureau O/Kids) en Harm Janssen (loco-burgemeester en vader). Om het eerlijk te houden zijn er drie leeftijdscategorieën; per categorie is één prijs te verdienen. Voor de winnaars zijn er natuurlijk leuke prijzen. Ook mogen ze met hun ouders naar de verkiezingsavond op 10 oktober komen. Als klap op de vuurpijl wordt in januari 2008 de nieuwe burgemeester gevraagd de klas van de prijswinnaars te bezoeken, om te vertellen wat een burgemeester zoal doet en betekent voor de stad.

Dinsdag 4 september: start van de wedstrijd
Aanstaande dinsdag om 8.30 uur komt loco-burgemeester Marka Spit in de speciale promotiefiets aan bij de Dr. D. Bosschool in Tuinwijk waar alle kinderen op het plein zullen staan. Marka Spit en de directeur geven uitleg over de tekenwedstrijd en vragen of de kinderen meedoen. Daarna worden de eerste platen uitgedeeld. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Locatie: Nolenslaan 33 in Utrecht. Na de toelichting heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie over de tekenwedstrijd is vanaf dinsdag te vinden op www.utrecht.nl/nieuweburgemeester

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Sari Klatter, telefoon: 030- 286 1409.