Gemeente Delft

Delft, 3 september 2007

PERSBERICHT

Wethouder Rensen heropent verbouwde Max Havelaarschool

De Max Havelaarschool aan de Voorstraat in Delft groeit, en zal blijven groeien als het aantal inschrijvingen van leerlingen hiervoor maatstaf is. Om ruimte te maken voor een groter aantal klassen, moest het gebouw aangepast worden. Bovendien wordt het bestuursbureau van de PCBO Delft, de koepelorganisatie van alle protestant-christelijke basisscholen van Delft, gevestigd op de tweede verdieping van het gebouw. Al vóór de zomervakantie moesten de leerlingen van de groepen 7 en 8 tijdelijk elders naar school en tijdens de zomervakantie is er koortsachtig doorgewerkt.

Het resultaat mag er zijn: alle lokalen zijn weer op orde, en de komende jaren biedt het gebouw ruimte aan veertien in plaats van elf klassen. Dinsdagmorgen 4 september, de eerste officiële schooldag van het nieuwe jaar, heropent wethouder Rensen (wethouder Onderwijs) de school.

Het aantal ouders dat hun kind aanmeldt bij de Max Havelaarschool, blijft groeien. Voor al die kinderen wil de school graag een goede plek beschikbaar hebben, maar het gebouw liet dat niet toe. De school moest vasthouden aan één groep per leerjaar voor vrijwel alle klassen. Nu er wat meer klaslokalen in het gebouw komen, kunnen er een aantal dubbele groepen komen. Het komend schooljaar zullen er twee groepen 6 en twee groepen 3 op school zijn. Gelet op het aantal jonge kinderen dat nu alweer ingeschreven staat bij school, zullen er de komende jaren meer dubbele groepen in de onderbouw komen.

Digitaal
Het gebouw van de school is daar nu volledig op voorbereid, met voldoende klaslokalen, een extra toiletruimte en alles weer netjes voorzien van verf en vloerbedekking. Bovendien heeft nu elk klaslokaal een digitaal schoolbord.

Traditiegetrouw begint de Max Havelaarschool niet op de eerste maandag na de zomervakantie aan het nieuwe schooljaar, maar de eerste dinsdag. Vandaar dat de wethouder de school pas op dinsdagmorgen hoeft te openen.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening, op dinsdag 4 september om ca. 8.40 uur, aan de Voorstraat 30. De opening zal van korte duur zijn. Mocht u meer willen weten, dan kunt u contact opnemen met de directeur van de school Dick van Konijnenburg. Zijn gegevens treft u bovenaan dit persbericht aan.

P.C. Basisschool Max Havelaar
Directeur: D. van Konijnenburg
Voorstraat 30
2611 JR Delft
Tel.: 015 - 2134619 /06-20113856
e-mail maxhavev@pcbodelft.nl website www.maxhavelaarschool.nl