Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Twee nieuwe informatiezuilen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn deze week twee nieuwe informatiezuilen geplaatst. De zuilen staan bij Groene Entree Kaapse Bossen en Groene Entree de Hoogstraat (langs de N225 tussen Doorn en Leersum). Op de zuilen staat informatie voor u, als bezoeker aan het Nationaal Park.
In 2006 was de eerste informatiezuil al geplaatst, bij Groene Entree Doornse Gat (tussen Doorn en Leersum). Deze zuil werd destijds onthuld door Koningin Beatrix.
De zuilen zijn een geschenk van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de ANWB aan alle Nederlanders ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van de koningin. In ieder Nationaal Park staan drie informatiezuilen.

Meer duidelijkheid voor de bezoekers bij Groene Entrees Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug informeert u graag goed. Er wordt gewerkt aan een aantal groene entrees, waar u informatie krijgt over het Nationaal Park en waar vandaan alle routes starten (voor wandelaar, fietser en ruiter). Op deze plaatsen biedt het Nationaal Park informatie aan op een informatiezuil. Hierop kunt u lezen wat er te doen is in het gebied, waar u kunt wandelen, fietsen of paardrijden. En welke dieren of planten er voorkomen in het Nationaal Park.

Binnen het Nationaal Park werken verschillende organisaties samen aan duidelijke informatievoorziening voor u, als bezoeker aan dit gebied. De informatie wordt u aangeboden in een duidelijk herkenbare stijl. Deze ziet u onder andere op de informatiezuilen, maar ook op de paaltjes langs de routes. (foto)

Minder bebording in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug De samenwerkende organisaties binnen het Nationaal Park (en dit zijn er ongeveer 30!) streven naar minder verstoring in de natuur, ook naar minder bebording. Omdat er gezamenlijk informatie wordt verstrekt, kan een deel van de bebording uit het gebied worden verwijderd. De informatie wordt gebundeld. Zodat u weet waar u aan toe bent, maar vooral zodat u in alle rust kunt genieten van uw omgeving.

Wat kunt u beleven in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is vooral een groot aaneengesloten bosgebied. U kunt er uren struinen door de bossen, over heidevelden en langs vennen. Beklim eens de stuwwal, het hoogste punt hiervan ligt op de Amerongse Berg. Of kom naar Groene Entree Kaapse Bossen en beklim de uitkijktoren de Kaap (26 meter hoog!). Geniet van het fantastische uitzicht dat u vanaf de toren heeft over de Heuvelrug. Er is veel te beleven in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
Kijk op www.nationaalpark-utrechtseheuvelrug.nl voor alle informatie. Op deze site staan activiteiten waaraan u kunt deelnemen.