Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Actie Zet je fiets klem! is gestart

Burgemeester Frits Naafs en wethouder Jankees Salverda (portefeuillehouder verkeer en vervoer) deelden dinsdagmorgen op het station Driebergen-Zeist flyers uit. De actie Zet je fiets klem is hiermee officieel gestart. In de maand september geldt er nog een gewennings- c.q. waarschuwingsperiode; vanaf oktober wordt er handhavend opgetreden.

Het voorplein van het (bus)station Driebergen-Zeist is opgeknapt. Het aantal fietsparkeerplaatsen is enorm uitgebreid. Ook zijn er extra kaartjesautomaten geplaatst. Dit allemaal met het doel om de fietsparkeerplaatsen rondom het verlengde perron aantrekkelijker te maken voor de fietsgebruikers. Het is nu van groot belang dat het voorplein er netjes en goed begaanbaar blijft uitzien. Daarom worden er deze maand flyers uitgedeeld aan fietsgebruikers die hun rijwiel niet netjes in de klem van de buitenfietsenstalling plaatsen. Vanaf oktober wordt er handhavend opgetreden. Foutgeparkeerde fietsen worden verwijderd en opgeslagen waar de rechtmatige eigenaar zijn of haar fiets, tegen vergoeding, weer op kan halen.

Om de fietsgebruikers op de hoogte te brengen van de actie Zet je fiets klem! zijn er posters op het station opgehangen. Ook worden er op korte termijn borden geplaatst waarbij wordt aangegeven waar de fiets goed en veilig kan worden gestald. Zo kost het zoeken van een plek dichtbij de Hoofdstraat aanzienlijk meer tijd dan door te fietsen naar de Odijkerweg!

Duidelijk is dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen, de Politie en gemeentelijke medewerkers van de afdeling Handhaving er alles aan doen om het voorplein van het bus(station) fietsenvrij en daardoor goed toegankelijk te houden.

Vanaf oktober worden deze foutgeparkeerde fietsen verwijderd!