Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Edwin van der Graaf met Post-Kogeko en Zegwaard richting WK Vierspannen

04/09/2007

Amsterdam, 4 september 2007
Edwin van der Graaf maakt sinds mei 2006 deel uit van het Nederlandse A-kader vierspannen. De koetsier en instructeur bij de Koninklijke Stallen in Den Haag aast op een startbewijs voor het WK Vierspannen in 2008, dat van 3 tot en met 7 september 2008 wordt georganiseerd in Beesd. Sinds vorige week wordt Van der Graaf in de aanloop naar het WK financieel ondersteund door transporteurs Post-Kogeko en Zegwaard Autotransport..

De afgelopen jaren heeft Van der Graaf laten zien tot de top van Nederland te behoren. Post-Kogeko is al jaren betrokken bij het team van de vierspanrijder. Richting WK is de ondersteuning echter uitgebreid. Oprichter en eigenaar van Post-Kogeko, Dirk Post hoopt de omstandigheden voor Van der Graaf te kunnen optimaliseren: `Om een topprestatie te leveren is rust en continuïteit belangrijk voor een sportman. Om die reden hebben we gekozen voor een afspraak tot en met het Wereldkampioenschap in Nederland. Edwin kan zich dan in alle rust voorbereiden.'
Wim Zegwaard, eigenaar van Zegwaard Autotransport heeft het initiatief genomen tot de ondersteuning van Van der Graaf. `Dirk Post en ik kennen elkaar al 40 jaar. We vinden het leuk om samen met Edwin van der Graaf naar het WK toe te werken. Maar we willen wel dat het binnen onze bedrijven gedragen wordt. Vandaar dat we in samenwerking met de WK-organisatie een pakket overeen zijn gekomen waarbij beide bedrijven een groot aantal gasten kunnen uitnodigen. De uitdaging is om onze relaties via Edwin met de vierspansport in aanraking te laten komen en te zorgen dat ze daadwerkelijk betrokken zijn bij het verloop van het wereldkampioenschap. Met een eigen rijder die deelneemt wordt zo'n WK natuurlijk een stuk spannender voor onze gasten.' Post-Kogeko is gevestigd in Maasdijk en is gespecialiseerd in koel-/vriesexpeditie, trailertransport, contract- en fijnmazige distributie en zeecontainertransport. Het bedrijf werkt met 400 medewerkers en heeft dagelijks bijna 300 auto's op de weg. Zegwaard Autotransport is gevestigd in Delft. Het bedrijf heeft vorig jaar de Nederlandse vestiging van Walon BV overgenomen en is daarmee een van de grootste spelers in Nederland op het gebied van autotransport. Het bedrijf telt bijna 200 medewerkers en heeft 120 autotransporters op de weg.

Het Wereldkampioenschap Vierspannen zal van 3 tot en met 7 september 2008 plaatsvinden op Heerlijkheid Mariënwaerdt in het Gelderse Beesd. Voor meer informatie kijk op www.wkvierspannen.nl. Voor meer informatie over vierspanrijder Edwin van der Graaf kijk op:

www.edwinvandergraaf.nl