Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 04-09-2007

Diefstal truck met oplegger
MEPPEL Tussen vrijdagnacht en maandagmorgen werd een truck met oplegger ontvreemd aan de Oliemolenweg. Op de oplegger stond een container vol geladen met schoeisel. De eigenaar, een bedrijf uit Uffelte, deed aangifte van de diefstal. De politie stelt een onderzoek in. (07-173659)

Autoinbraken
Borger In de nacht van zondag op maandag werd er in de wijk Daalkampen ingebroken in autos. 13 autos werden opengebroken en de buit bestond uit autoradio-cd-spelers en navigatiesystemen.

Bedrijfsinbraak
HOOGEVEEN Een garagebedrijf aan de Parmentierstraat kreeg tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagmorgen 07.45 uur ongewenst bezoek. Door een gat in de dakbeplating te maken konden de daders binnen komen. Er wordt niets vermist. De schade bedraagt ongeveer 5000 euro. (07-173673)

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een accountantskantoor aan de Hoenderkamp. Door een ruit in te gooien kon de dader naar binnen klimmen. Een tft-scherm werd meegenomen. (07-173948)

Autodiefstal

ASSEN Tussen maandag 00.00 en 01.30 uur werd bij een woning aan de Lange Hout een auto ontvreemd. Deze stond geparkeerd op de oprit naast de woning. (07-173742)

Politie houdt jeugdige winkeldiefjes aan
ASSEN Maandagmiddag werden bij een schoenenzaak aan het Koopmansplein twee 13-jarige meisjes uit Assen aangehouden. Een oplettende medewerkster zag de meisjes de winkel verlaten met een paar niet betaalde laarsjes. De dames kregen een winkelverbod voor de betreffende zaak. (07-173828)

Politie bekeurt alcomobilist
EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag raakte een 57-jarige Emmenaar op de Rondweg de macht over het stuur kwijt. De man verklaarde voor een voor hem rijdende auto te moeten remmen. Na controle bleek hij onder invloed te verkeren. Hij blies 635 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De andere auto werd niet meer aangetroffen. Na overleg met het om kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. (07-173941)

EMMEN Aan de Nijkampenweg liep in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige autobestuurder uit Emmen tegen de lamp. De man, beginnend bestuurder, blies 265 ug/l. Omdat er tevens sprake was van recidive kreeg de man een dagvaarding. (07-173945)

Politie bekeurt motorrijder
ASSEN Een 24-jarige motorrijder uit Assen werd maandagavond bekeurd. De man reed over de Mauritsstraat zonder helm en geldig rijbewijs. Bij het zien van de politie ging de man er als een haas op de motor vandoor. Kort hierna werd hij staande gehouden en vertelde dat hij op verzoek van zijn buurman aan de motor mocht sleutelen maar er niet op mocht rijden. (07-173930)

Winkeldief betrapt
NIEUW AMSTERDAM Een 20-jarige Emmenaar werd maandagavond aangehouden terzake winkeldiefstal. De man stopte bij een supermarkt aan de Vaart ZZ een blikje bier in zijn tas zonder af te rekenen. Hij kreeg na overleg met het OM een dagvaarding en van de supermarkt een winkelverbod. (07-173892)

Politie houdt man aan voor flessentrekkerij
HOOGHALEN Een 33-jarige man uit Ede is maandagavond in een restaurant aan de Hoofdstraat aangehouden. De man had gegeten en gedronken maar gaf hierna aan dat hij er niet voor kon betalen. Na overleg met het OM kreeg hij een dagvaarding uitgereikt en mag zich binnenkort voor justitie verantwoorden. (07-173897)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280