Politie Amsterdam-Amstelland



ger zwaargewond na aanrijding met tram / Poortwachter (Amstelveen) (04/09/07)

Maandagavond 3 september raakte bij de halte Poortwachter aan de Beneluxbaan in Amstelveen een 48-jarige voetganger zwaargewond toen hij door de sneltram werd geschept. De man stak de trambaan over en zag daarbij kennelijk de naderende tram over het hoofd. Het slachtoffer werd door een traumateam gestabiliseerd en is zwaargewond in een ziekenhuis opgenomen. De politie onderzoekt de aanrijding.

Lastige ex met vuurwapen gearresteerd / Amsterdam Zuidoost (04/09/07)

Maandagmiddag 3 september arresteerden agenten in Amsterdam Zuidoost een 45-jarige Amsterdammer die kort daarvoor zijn ex had bedreigd. Politiemensen kwamen ter plaatse toen de vogel al was gevlogen. Gewapend met een goed signalement werd een zoekactie gestart. Al snel kwamen de dienders de amokmaker op het spoor. De man werd ingerekend. Hij bleek in het bezit van een vuurwapen. De verdachte werd ingesloten en het wapen werd in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.

Haastige motorrijder raakt rijbewijs kwijt / Gooiseweg (04/09/07)

Een haastige motorrijder raakte maandagmiddag 3 september op de Gooiseweg zijn rijbewijs kwijt toen hij door agenten werd betrapt met een snelheid die twee keer zo hoog lag als was toegestaan. De Amsterdammer reed ruim 160 kilometer per uur waar hij maar 80 mocht rijden. Tegen de snelheidsduivel is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gaat ervandoor na aanrijding met voetganger / De Pijp (04/09/07)

Maandagavond 3 september raakte een 41-jarige Amsterdammer gewond toen hij op de kruising Ferdinand Bolstraat / Ceintuurbaan door een brommer werd geschept. De bromfietser kwam ten val en werd door een omstander weer in het zadel geholpen. Toen de omstander zich vervolgens over het slachtoffer ontfermde ging de bromfietser ervandoor in de richting van het Sarphatipark. De voetganger werd nmet onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie is op zoek naar de doorrijder en onderzoekt de aanrijding.