Ingezonden persbericht


Conferencing-oplossingen Polycom geïntegreerd met IBM Lotus Sametime en Lotus Notes

IBM-gebruikers beschikken met één druk op de knop over spraak-, video- en unified conferencing

Amsterdam, 4 september - Polycom introduceert een geïntegreerd aanbod van zijn tele- en videoconferencing-oplossingen met IBM Lotus Sametime, de IBM-oplossing voor Unified Communications en Collaboration. Polycom Unified Collaboration maakt voor het eerst point-to-point en multipoint spraak-, video- en gecombineerde conferences mogelijk vanuit IBM Lotus Sametime en Lotus Notes. Deze oplossing geeft werknemers met één druk op de knop toegang tot tools voor spraak- en video-collaboration. Polycom Unified Collaboration verbetert de samenwerking tussen teams en ondersteunt besluitvormingsprocessen tussen medewerkers, klanten, partners en leveranciers op verschillende locaties. Beide bedrijven hebben ook een overeenkomst gesloten, die erin voorziet dat IBM de Polycom-oplossingen gaat leveren aan zijn klanten.

"Bedrijven over de gehele wereld gebruiken Lotus Sametime als communicatie- en samenwerkingsplatform voor hun 'high-performance'-werkplekken", zegt Bruce Morse, vicepresident Unified Communications en Collaboration van IBM. "Door onze samenwerking met Polycom beschikken IBM-klanten over uitgebreide mogelijkheden voor rich media conferencing, waardoor ze het uiterste kunnen halen uit hun communicatie- en samenwerkingsomgeving. Hiermee stimuleren ze de productiviteit en efficiëntie."

"Mensen werken het meest efficiënt als de benodigde communicatiemiddelen direct beschikbaar zijn", zegt John Kroon, Country Manager Benelux bij Polycom. "De integratie van Polycom-oplossingen met de IBM-omgevingen voor Unified Communications biedt miljoenen mensen snel toegang tot onze mogelijkheden voor spraak-, video- en gecombineerde tools voor communicatie en samenwerking."

Polycom en IBM Global Technology Services hebben ook een overeenkomst gesloten voor de levering van Polycom-oplossingen door IBM. Hiermee kan IBM schaalbare, veilige en direct beschikbare Unified Communications-oplossingen leveren aan zijn eigen klanten over de gehele wereld. Ook de IBM-divisies Converged Communication Services en Global Technology Services van IBM gaan het Polycom-portfolio van tele- en videoconferencing-software, content-sharing endpoints, interfaces, mediaservers en managementdiensten verkopen en integreren. IBM kan op basis van deze overeenkomst zijn eigen Sametime-oplossingen en Polycom-producten geïntegreerd aanbieden aan klanten.

Polycom Unified Collaboration maakt een flexibele integratie van spraak-, video- en unified samenwerking mogelijk binnen Lotus Sametime en Lotus Notes. Gebruikers van Lotus Notes met een licentie voor Lotus Sametime kunnen een spraak- en videoconference call opzetten vanuit hun contactlijst. Daarnaast is het mogelijk om tijdens een instant messaging-sessie over te schakelen op een spraak- of videoconferentie door middel van de bekende Click-to-Call- of Click-to-Conference-knop. Bovendien kunnen gebruikers van Lotus Notes een tele- of videoconferentie opzetten vanuit elke applicatie waarin ze toegang hebben tot hun contactlijst (contactlijst, e-mail, adresboek) of een tele- of videoconferentie inplannen. Binnen Lotus Sametime Web Conferencing kunnen gebruikers Instant Meetings starten met conferencing-mogelijkheden.

Gebruikers zijn volledig vrij in de manier waarop ze deelnemen aan een conference call. Binnen Lotus Sametime kunnen ze in hun Sametime-profiel aangeven met welke apparaten ze willen deelnemen (desktoptelefoon, mobiele telefoon, desktopvideoapplicatie, videoconferencing-systeem etc.). Voorafgaand aan elke conference call kunnen ze de hardware van hun keuze aangeven. Mensen die deelnemen met verschillende hardware, worden probleemloos met elkaar verbonden door de unified conferencing-mogelijkheden van de Polycom-infrastructuur. Een gebruiker kan bijvoorbeeld een IM-bericht krijgen met het verzoek deel te nemen aan een videoconference met een collega. De gebruiker heeft dan de keuze om de conference call te houden met zijn of haar videosysteem of de conference call door te schakelen naar het videosysteem in een vergaderzaal. Ook kan men deelnemen met een desktop-, mobiele of conference-telefoon. De oplossing biedt tevens een 'find me'-functie. Inkomende gesprekken worden dan doorgeschakeld naar een desktoptelefoon, een mobiele telefoon of een videotelefoon op een andere locatie.

Als de conference call eenmaal begonnen is, kan de initiator door middel van de bekende Sametime-interface eenvoudig de verschillende functies bedienen (end call, mute self, mute all etc.). Met de geïntegreerde Polycom-oplossing beschikken bedrijven over één enkele infrastructuur voor unified communication en samenwerking. De oplossing bestaat uit een nieuwe Polycom RAS 2001-applicatieserver met API-integratie voor de Lotus Sametime-server en de Lotus Domino-server van IBM. De server garandeert een probleemloze routing van videoconferences tussen Lotus-applicaties en Polycom-desktopvideosystemen en de videosystemen in de vergaderzaal, de Polycom RMX 2000-mediaserver of de MGC-interface voor multipoint spraak-, video- of unified conferenties.

Polycom Unified Collaboration is geoptimaliseerd voor desktopvideosystemen van Polycom en videosystemen voor vergaderzalen. Daarnaast ondersteunt de oplossing op basis van de RMX 2000-mediaserver en de MGC-interface alle andere standaarden voor videoconferentiesystemen (inclusief HD-systemen). De Polycom-oplossing ondersteunt eveneens alle typen desktop-, conferencing- en mobiele telefoons.

Prijs en beschikbaarheid
Gebruikers met een uitgebreide licentie voor Lotus Sametime en Lotus Notes krijgen toegang tot functies van Polycom Unified Collaboration als Click-to-Call en multiparty-bellen. Polycom Unified Collaboration voor Lotus Sametime en Lotus Notes is wereldwijd beschikbaar via gekwalificeerde kanaalpartners van Polycom. De prijs is afhankelijk van de benodigde hardware.

Polycom Inc.
Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van samenwerkingsoplossingen. De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven door video-, spraak-, data- en weboplossingen te integreren. Polycom biedt de ultieme communicatie-ervaring. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze worden ondersteund door een open architectuur en integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar bewezen oplossingen en die concurrentievoordeel willen behalen op het gebied van real-time communicatie en samenwerking.

Ingezonden persbericht