Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 04-09-2007

Autodief kiest ruime sop

BAAMBRUGGE Een 30-jarige man uit Den Haag is maandag in het water beland toen hij een auto wilde stelen.

Om 13.45 uur kreeg de politie een melding dat een autobezitter getuige was van diefstal van zijn eigen auto. De man wilde even iets afgeven bij een bedrijf aan de Rijksstraatweg en liet zijn autosleutels in zijn auto liggen. Een 30-jarige man die langsfietste, zag zijn kans schoon en stapte in de auto. Toen de auto startte, snelden de eigenaar en personeel van het bedrijf naar buiten, nog net op tijd om te zien dat de dief vol gas achteruit reed. Vervolgens reed de 30-jarige man zo ongecontroleerd, dat hij met hoge snelheid op een vijf bogenbrug klapte, door de brug heenreed en in het water belandde. De man klom uit de auto en redde zich op het droge. Omstanders adviseerden de man om maar op de dukdalf te blijven zitten wachten op de gewaarschuwde politie. Agenten hielden hem korte tijd later aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal van de auto en rijden zonder rijbewijs.

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft van maandagavond tot dinsdagmorgen 4 september een alcoholcontrole gehouden op de Kruipin. Tot 00.45 uur moesten 28 automobilisten een blaastest afleggen. Een 22-jarige man uit Woerden had te veel gedronken. Hij werd omstreeks 00.15 uur gecontroleerd en bleek al voor de tweede keer in korte tijd onder invloed achter het stuur te zitten. De beginnend bestuurder is aangehouden en moest ademanalyse ondergaan. De uitslag bedroeg 240 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en proces-verbaal.

Zonder rijbevoegdheid achter het stuur

MAARSSEN In de wijk Zwanenkamp is een 25-jarige man uit Den Haag aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De man werd dinsdagmorgen om 00.40 uur betrapt en aangehouden.

Winkeldief

MIJDRECHT Een 48-jarige man uit Den Haag is maandag aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 17.15 uur betrapte personeel van een winkel aan de Groot Mijdrechtsestraat de man toen hij gereedschap stal. Het personeel hield hem aan en schakelde de politie in. Agenten namen de man mee naar het politiebureau. In zijn auto lagen nog meer spullen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Hiernaar wordt onderzoek gedaan.

Snelheidscontrole

LOENEN AAN DE VECHT - Geen van de 1611 gecontroleerde bestuurders reed maandag sneller dan de limiet van 80 km/uur. De politie controleerde van 14.00 tot 16.00 uur op de Provinciale weg N201.