Politie Haaglanden

persberichten 4 september

Haaglanden, 04-09-2007

Hardleerse automobilist
Den Haag - De snelheid waarmee een 24-jarige automobilist vanmorgen dinsdag 4 september rond 01.00 uur reed over de Westduinweg, trok de aandacht van de politie. De bestuurder reed namelijk 74 km/u waar maximaal 50 km/u was toegestaan. Bij de controle bleek de Hagenaar wederom te rijden met een niet geldig Nederlands rijbewijs. Vorige week werd hij ook al aangehouden voor hetzelfde feit en werd de auto in beslag genomen. Dit keer reed de man in een ander voertuig en ook deze auto werd in beslag genomen en is opnieuw proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde bestuurder rijdt fietster aan
Den Haag - Een 81-jarige Haagse automobilist negeerde gisteren rond het middaguur het rode verkeerslicht bij de kruising Fahrenheitstraat en botste tegen een tegemoetkomende 68-jarige plaatsgenote op de fiets. De vrouw werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Waar zit de rem ook al weer
Wassenaar Politieagenten keken vreemd op toen zij een auto aantroffen die tegen een verkeerslicht geparkeerd stond. Een 77-jarige automobiliste uit Den Haag trapte waarschijnlijk in plaats van het rempedaal het gaspedaal in van haar auto en eindigde op de Lange Kerkdam met de kruising N44 tegen het verkeerslicht. De vrouw reed eerst over een trottoir met meerdere drempels waardoor de onderkant van haar auto zwaar beschadigd raakte. Ook raakte zij nog een andere auto aan de achterzijde. Niemand raakte gewond. De Haagse kreeg een proces-verbaal.

Te veel op
Voorburg Een defecte koplamp was de aanleiding voor politieagenten om op dinsdag 4 september 01.50 uur een automobilist op de Laan van Nieuw Oost Einde te controleren. De 35-jarige bestuurder uit Pijnacker bleek te rijden onder invloed en blies bij de blaastest 475 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man is met een proces-verbaal naar huis gegaan.
Een 38-jarige automobilist uit V oorburg reed op de Parkweg toen hij om 02.00 uur gecontroleerd werd. De Voorburger blies bij de blaastest 585 ugl. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en ging ook met een proces-verbaal naar huis.

Aanrijding met bromfiets
Leidschendam Een 17-jarige bromfietser uit Leidschendam raakte maandag 3 september rond 15.50 uur gewond op de Verzetsheldenstraat. De bromfietser verleende vermoedelijk geen voorrang en botste tegen een auto aan die van rechts kwam. De Leidschendamse viel en liep meerdere schaafwonden op.

Aanrijding met gewonden
Rijswijk - Drie autos waren maandag3 september om 13.00 uur betrokken bij een aanrijding op de Prinses Beatrixlaan. Eén van de automobilisten, een 41-jarige man uit Den Haag, moest door de brandweer uit zijn auto geknipt worden. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Verdachte autokraak aangehouden
Pijnacker - De politie hield dinsdagochtend 4 september om 04.30 uur een 29-jarige inwoner uit Littouwen aan. De man werd op heterdaad betrapt tijdens een auto inbraak in de omgeving van de Charley Tooroplaan. Uit onderzoek bleek dat er drie auto's waren opengebroken. De man, die trachtte om zijn aanhouding te verijdelen, werd door de agenten uit de struiken gehaald en ingesloten voor nader verhoor.

Motorscooter ernstig gewond
Delft - Een 46-jarige man op een motorscooter uit Bergschenhoek raakte maandag 3 september om 09.40 uur ernstig gewond toen hij tegen een auto botste die op de Rotterdamseweg reed. Het slachtoffer is met meerdere beenbreuken en verwondingen in zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van zaak.

Weer geen rijbewijs
Delft Politieagenten zagen 3 september om 16.55 uur een automobilist op een fietsstrook op de Kruisstraat parkeren en spraken de bestuurder aan. Bij controle bleek dat de 25-jarige man uit Den Haag reed met een ongeldig rijbewijs. Omdat de Hagenaar hiervoor al vaker was aangehouden namen de politieagenten zijn auto in beslag en kreeg hij een proces-verbaal.

Bromfietser gewond na val
Zoetermeer - Een 16-jarige bromfietser uit Zoetermeer raakte maandag 3 september om 15.30 uur gewond na een val met zijn bromfiets. De jongen reed over de Ierlandlaan en kwam in aanraking met een passerende fietser waarna hij viel. Het slachtoffer werd met een verstuikte enkel vervoerd naar een ziekenhuis. De 51-jarige fietSer kwam met de schrik vrij.

Minderjarige naar Halt
Zoetermeer - Een 14-jarige jongen uit Zoetermeer dacht maandag 3 september om 17.30 uur ongezien met een flesje Breezer een winkel aan de Broekwegzijde te kunnen verlaten. Afgezien van het feit dat hij op die leeftijd nog geen alcohol mag kopen, nam de jongen de fles mee zonder daarvoor te betalen. Hij werd betrapt en kreeg na samenspraak met zijn ouders een Halt verwijzing.