Politie Groningen

Dinsdag 4 september 2007

Provincie Groningen, 04-09-2007

Groningen: fietser gewond na aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Asingastraat met de Bedumerstraat in Groningen is maandagmorgen een 46-jarige fietser uit die plaats gewond geraakt. Een 46-jarige plaatsgenoot sloeg met zijn auto de Bedumerstraat in, maar zag daarbij de fietser over het hoofd. Deze is met rug- en nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: te hard en te snel

Tegen een 27-jarige automobilist uit Hoogezand werd maandagmiddag een dubbel proces verbaal opgemaakt. De man reed in zijn woonplaats met 80 kilometer per uur over de Abramskade waar hij maximaal 50 had gemogen. Het viel de agenten op, dat de zogenoemde sportuitlaat van de auto nogal wat lawaai produceerde. Dat bleek bij een meting inderdaad het geval. Ook daarvoor werd een verbaal geschreven. Regiopolitie Groningen is vorige week met een actie begonnen tegen overdadig gepimpte auto's, wagens die teveel lawaai produceren en voorzien zijn van attributen die de verkeersveiligheid niet ten goede komen.

Winschoten: bromfietser in de fout

Een 35-jarige bromfietser werd maandagavond in Winschoten geverbaliseerd. De man reed op de Garst in zijn woonplaats zonder helm met achterop zijn dochter die evenmin een helm droeg. De bromscooter bleek niet verzekerd en vertoonde een aantal gebreken. De Winschoter had bovendien gedronken en zat als beginnend bestuurder met 0,5 promille boven de limiet. De brommer is voor onderzoek in beslag genomen.

Delfzijl: inbreker aangehouden

In een supermarkt aan de Kuilsburg in Delfzijl is vanochtend vroeg een inbreker door de politie op heterdaad betrapt. Een agent zag rond half vijf dat bij de winkel het alarm afging. Binnen troffen politiemensen een 47-jarige Delfzijlster aan. De man had zich achter een balie verstopt. De inbreker had kasten met rookwaar opengebroken. Hij is ingesloten.

Stadskanaal: hennepplantage in bos

De politie heeft dinsdagmorgen in een bosperceel ter hoogte van de Onstwedderweg in Stadskanaal een hennepplantage geruimd. In het bos stonden zo'n 600 planten die al waren geoogst. De politie is nog op zoek naar de teler. In het Garrelsweersterbos bij Garrelsweer werd maandag een kleine hennepplantage ontdekt. De ongeveer 150 planten zijn gerooid. Ook daar stelt de politie een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1161, aantal overtredingen: 146, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 492, aantal overtredingen: 99, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Unikenstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 516, aantal overtredingen: 165, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Musselkanaal, Marktstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1153, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.