Ingezonden persbericht


Polikliniek van de Toekomst krijgt gestalte

De Polikliniek van de Toekomst heeft binnen één week in de WeLL Playground gestalte gekregen.

Op basis van inspirerende lezingen op maandag, rondleidingen op verschillende poliklinieken en het creëren van Persona's (fictieve persoonlijkheden die de doelgroepen arts, patiënt, verpleegkundige en baliemedewerker vertegenwoordigen) op dinsdag, ideegeneratie en gebruiksscenario's op woensdag en donderdag, inclusief reflectie van deze ideeën door een panel van deskundigen (artsen en patiënten), heeft het WeLL Playground team na een eindsprint op vrijdag een indrukwekkende eindpresentatie gegeven van de Polikliniek van de Toekomst.

Het concept
Het concept van de Polikliniek van de Toekomst (ca. 2020) bestaat uit 2 delen: het Panaceum, een vernieuwende blik op de Poliklinische Omgeving, en de MiMe, een toekomstvisie op interactie tussen cliënt/patiënt en De Zorg.

Het Panaceum is een architectonische omgeving die uitgaat van Aandacht voor Gezondheid (en dus niet van Ziekenzorg), met de nadruk op Preventie. Om voor zowel patiënt als personeel het gevoel van grootschaligheid te voorkomen zijn in verschillende, maar complementaire sferen verdiepingen gecreëerd. Fysieke Wellness, Informatie & Preventie, Mentale Wellness en Diagnostiek & Behandeling zijn aan de hand van Privacy Level ingedeeld. De laatstgenoemde is naar aandoening ingericht, niet naar medisch specialisme. Uit user scenario's, waarbij verschillende Persona's het Panaceum bezochten, bleek dat een bezoek snel en efficiënt kan zijn, maar ook bewust minder snel en gericht op menselijk contact. Bij Mentale Wellness zijn behalve yoga en acupunctuurbehandelingen ook mogelijkheden om in alle rust met psychologen of artsen over je gezondheid te praten. Daarnaast is aandacht geschonken aan de begeleider van de patiënt: terwijl de laatste wordt behandeld kan de kennis of het familielid zich laten coachen in het omgaan met de aandoening of een preventieve self-check doen.

MiMe staat voor MirrorMe, een weerspiegeling van je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. MiMe is geen anoniem Electronisch Patiënten Dossier (EPD), maar een persoonlijke tool om je lichamelijke conditie te registreren, te beheren en te communiceren. Het hulpmiddel, dat bv. in een ring kan worden gedragen, sluit aan op je karakter en levensstijl: de holografische weergave kan een alter ego zijn, maar ook je favoriete acteur of een knuffelbeer. MiMe biedt de mogelijkheid om medische informatie te vinden en afspraken te maken met artsen. Vragen kunnen van tevoren worden doorgestuurd. De arts kan zich daardoor beter voorbereiden waardoor een aanzienlijke vermindering van administratieve rompslomp ontstaat, en dus quality time tussen arts en patiënt. MiMe pretendeert dus niet een vervanging te zijn van huisarts of specialist, maar wel een hulpmiddel dat het leven van zowel patiënt als arts veraangenaamt.

Voor hoge resolutie afbeeldingen en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

ir. Gianni Orsini
Director Industrial Design & Strategy
gianni.orsini@welldesign.com

WeLL Design
T: +31 (0) 30 29 85 800
F: +31 (0) 30 69 12 168
E: info@welldesign.com

Visit us at: www.welldesign.com
Visiting address: Vleutenseweg 386, Utrecht, The Netherlands Mail address: P.O. Box 8301, 3503 RH Utrecht, The Netherlands Chamber of Commerce: Utrecht 30166622

www.welldesign.com