Datum: 4 september 2007

Politie Hollands Midden Politie vordert tien rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend tien rijbewijzen ingevorderd. De bestuurders werden bij controles betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l. en boven de invorderingsgrond. Dit ligt op 350 ug/l. voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurder hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom werd zaterdag 1 september rond 03.15 uur op de Veenenburgerlaan een 30 jarige automobilist uit Hillegom gecontroleerd. Hij kwam tot 715 ug/l. Maandag 3 september rond 05.30 uur werd een 30 jarige automobilist uit Hillegom opgepakt nadat deze op de Prins Bernhardlaan tegen een geparkeerde auto was gereden. Daarna was hij weggelopen. De politie vond hem op de Meerlaan. Hij bleek te veel gedronken te hebben en kwam tot 995 ug/l.

In Noordwijk werd zaterdag 1 september rond 19.15 uur op de Duinweg een 28 jarige bromfietser uit Lisse gecontroleerd nadat deze daar tegen een fietser was gereden. De man bleek gedronken te hebben en blies 640 ug/l.

In Leiden werd zaterdag 1 september rond 00.45 uur op de Hogewoerd een 32 jarige bromfietser uit Leiden als beginnend bestuurder gecontroleerd. Zijn analyse was 410 ug/l.

In Voorschoten werd zaterdag 1 september rond 03.20 uur op de Voorschoterweg een 30 jarige automobilist uit Vlaardingen als beginnend bestuurder gecontroleerd. Hij kwam tot 365 ug/l.

In Ter Aar werd zondag 2 september rond 23.50 uur op de Oostkanaalweg een 48 jarige automobilist uit Ter Aar gecontroleerd. De uitslag van zijn ademanalyse was 625 ug/l.

In Hazerswoude-Dorp werd zaterdag 1 september rond 23.25 uur op de Hoogeveenseweg een 36 jarige automobilist uit Hazerswoude-Dorp gecontroleerd. Hij kwam tot 700 ug/l.

In Boskoop werd op zaterdag 1 september rond 00.15 uur op de Babsloot een 19 jarige automobilist uit Hazerswoude-Dorp gecontroleerd. Als beginnend bestuurder kwam hij tot 395 ug/l.

In Bodegraven werd op zaterdag 1 september rond 06.15 uur op de A12 een 26 jarige automobilist uit Ede gecontroleerd. Zijn ademanalyse kwam tot 730 ug/l.

In Moordrecht werd op maandag 3 september rond 01.50 uur op de Prinses Irenestraat een 42 jarige automobilist uit Moordrecht gecontroleerd. Na een eerste blaastest waarbij alcoholgebruik werd vastgesteld, weigerde de man verder elke medewerking aan een ademanalyse. Het was niet de eerste keer dat hij werd betrapt op het rijden onder invloed. Het was hem vier keer eerder overkomen tussen 1986 en 2006.

Wel proces-verbaal geen invordering
Verder kregen nog 26 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l. (0.88 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l. (350 ug/l. voor beginnend bestuurder) Het ging hier om de plaatsen Hillegom, Lisse, Voorhout, Sassenheim, Leiden (7x), Voorschoten (2x), Leiderdorp, Nieuwkoop, Ter Aar, Hazerswoude (6x), Alphen aan den Rijn (3x) en Reeuwijk 1.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Leiderdorp Jongens opgepakt voor vernielen JOP
De politie heeft maandag 3 september rond 19.00 uur bij een JOP (Jongeren Ontmoetings Plaats) aan het Van Alphenplein vijf jongens uit Leiderdorp van 15 tot 18 jaar aangehouden. De politie had een melding ontvangen dat de jongens bezig waren het dak van de JOP te demonteren en dat ze met een hamer op de behuizing sloegen. De politie trof de jongens aan met steeksleutels, bouten en een hamer. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwkoop Aanhouding na reizen met vervalst vervoersbewijs
De politie heeft maandagavond 3 september rond 18.35 uur op een grasveld aan de Churchilllaan een 19 jarige jongen uit Nieuwkoop aangehouden. Hij was door controleurs van Connexxion betrapt op het rijden met een vervalst maandabonnement. Dit was gebeurd bij het uit de bus stappen aan de Maarten Freeke Wije. De jongen wist er tussen uit te knijpen maar na een korte zoektocht in de wijk door de controleurs en de politie op het grasveld aangetroffen. De jongen heeft tegenover de politie verklaard het vervoersbewijs zelf vervalst te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

- - - - - - - - - - einde berichten - - - - - - - - - - - -