Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Putten - Aangifte in onderzoek vechtpartij                |
In het onderzoek naar de vechtpartij die in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 september bij het Fontanusplein in Putten ontstond, is door één van de slachtoffers uit Voorthuizen aangifte gedaan. De politie is op zoek naar alle betrokkenen en wil daarnaast graag in contact komen getuigen.

Het slachtoffer, dat in zijn gezicht werd geslagen, heeft verklaard dat hij behoorde tot een groepje jongeren dat werd belaagd door een grotere groep van 12 jongelui. In het onderzoek dat de politie direct na de vechtpartij instelde, kwam het signalement van één betrokkene uit de laatstgenoemde groep naar voren. Het signalement van deze jongen luidt; ongeveer zestien jaar met een licht getinte huidskleur. Hij droeg een groen vest (met een geel patroon) en een puntcapuchon, een Y broek en goudkleurige schoenen. Ook had hij een tasje om zijn schouders en een grote oorbel in zijn oor.

Het incident ontstond rond middernacht tussen de twee groepen en begon met een woordenwisseling wat uitmondde in slaan en stompen.

De politie wil, naast deze jongen, graag in contact komen met alle betrokkenen van dit incident zowel de slachtoffers als de verdachten. Degenen die van de vechtpartij getuige zijn geweest of andere informatie hierover hebben, wordt eveneens verzocht om contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

|     |Putten - Omstanders houden winkeldief aan                 |
Omstanders hebben maandag 3 september een 28-jarige inwoner uit Dronten aangehouden in verband met de diefstal van een fotocamera vanuit een winkel aan de Kerkstraat in Putten.

De politie kreeg omstreeks 15.00 uur een melding dat meerdere omstanders de man op de Engweg in Putten hadden aangehouden. De man had kort daarvoor vanuit een winkel aan de Kerkstraat een fotocamera weggenomen. Een 15-jarige meisje zette daarop per fiets de achtervolging in. Ze kwam wel in het bezit van de gestolen camera, maar kon niet voorkomen dat de dief er opnieuw vandoor ging. De man kon echter kort daarna door meerdere omstanders alsnog worden aangehouden, waarna agenten de man overnamen en naar het politiebureau overbrachten. Hij werd in verband met het onderzoek ingesloten. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de Officier van Justitie.

|     |Wezep - Auto's botsen                                     |
Een 74-jarige bestuurster uit Wezep en een 33-jarige automobiliste uit Hattemerbroek zijn maandag 3 september op de kruising Clematisstraat / Kerkweg in Wezep met elkaar in botsing gekomen.

De politie werd rond 10.30 uur over het ongeval ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat de vrouw uit Wezep de automobiliste uit Hattemerbroek vermoedelijk over het hoofd heeft gezien, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De bestuurster uit Wezep werd in verband met nekklachten door medewerkers van de ambulance ter plaatse onderzocht, maar zij hoefde niet naar het ziekenhuis. Voor zover bekend kwam de andere bestuurster met de schrik vrij.

|     |Harderwijk - Medewerkers betrappen winkeldief             |
Medewerkers van een winkel aan de Nassaulaan in Harderwijk hebben maandag 3 september een 35-jarige inwoner uit Ermelo betrapt toen hij spullen wilde meenemen zonder te betalen.

De politie werd rond 12.30 uur ingelicht, waarna agenten ter plaatse gingen en de man onder hun hoede namen. Op het politiebureau heeft de man een verklaring afgelegd. Over de afhandeling van de zaak werd contact opgenomen met de Officier van Justitie. Deze bepaalde dat de man een boete van E 240,- werd opgelegd.

|     |Ermelo - Snelheidscontrole n.a.v. klachten                |
De politie heeft maandag 3 september op de Fokko Kortlanglaan in Ermelo naar aanleiding van klachten door omwonenden over de snelheid van weggebruikers en de daarmee gepaard gaande geluidsoverlast een snelheidscontrole gehouden.

Op een deel van de Fokko Kortlanglaan is in verband met wegwerkzaamheden de maximum toegestane snelheid tijdelijk teruggebracht van 50 km/u naar 30 km/u. Er werd drie maal een overtreding door het vrachtverkeer vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 45 km/u. De bestuurders zijn bekeurd.

|     |Nunspeet - Veilig naar school!                            |
De kinderen gaan weer naar school en de politie doet zijn best dat dit ook veilig kan! De politie heeft daarom dinsdag 4 september op verschillende locaties extra aandacht geschonken aan de snelheid van automobilisten, het dragen van de autogordel en het parkeergedrag in de woonwijken rond de scholen.

Op de Jan Topweg, in de buurt van de Da Costa school, werd drie maal een overtreding astgesteld. Er werd twee keer te snel gereden en één keer werd de autogordel niet gedragen. In de buurt van de Franciscusschool en Immanuelschool, op de Westerlaan / Nieuw-Amsterdamweg werd één bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Op de kruising Colijnstraat / Schaepmanlaan / Piersonstraat, in de buurt van de Petraschool en op de route naar andere scholen, werd negen maal een snelheidsovertreding vastgesteld. De hoogste overschrijding was hier 13 km/u.

De controles zullen de komende tijd in Nunspeet, Elspeet en Hulhorst worden herhaald. Daarnaast zal er extra aandacht zijn voor de fietsende middelbare scholieren vanuit Nunspeet richting Elspeet/Uddel en vice versa. Bij de controles zal door de politie direct verbaliserend worden opgetreden.

Einde berichten
---


---


---

---- --