Verbeterd licentiebeheer met Aladdin's HASP SRM v 2.50

Koppeling met ERP- en CRM-systemen

IJsselstein, 4 september 2007 - Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN) introduceert HASP SRM v 2.50, haar nieuwste DRM-oplossing (Digital Rights Management). HASP SRM v 2.50 bevat een aantal nieuwe features om software op nog meer platforms te kunnen beveiligen, zoals het .NET Framework 3.0.(exe en dll's) Daarnaast zorgt HASP SRM v 2.50 voor eenvoudige integratie van licenseringprocessen met bestaande ERP/ CRM-systemen en kunnen licenties eenvoudiger worden gemonitord en beheerd. HASP SRM ondersteunt zowel hardwarekeys USB als softlocks vanuit één beheersomgeving.

HASP SRM v 2.50 biedt software-ontwikkelaars automatische bescherming en vergroot de flexibiliteit en beveiliging van .NET applicaties. Door de .NET Envelope voor Framework 3.0 beschermt HASP software tot het method-level en wijst het licenties toe aan gekozen methods op 2.0 en 3.0 frameworks. Method level-encryptie is het hoogst mogelijke beveiligingsniveau in DRM-producten. Met de HASP SRM v 2.50 Envelope kan met een muisklik iedere method worden beschermd en gelicenseerd. Hierdoor hoeven software-ontwikkelaars dit niet langer via de broncode van de software te doen.

Beheer levenscyclus
Verder bevat HASP SRM een Business Studio Server, een krachtige tool voor het beheren van de levenscyclus van de software-licentie. Met de Business Studio Server API kunnen software-ontwikkelaars Business Studio-functionaliteit integreren in de back-end CRM- en ERP-systemen van de ISV (Independent Software Vendor). Ook kunnen er licentie-orders, productlicenties-updates en productsleutels worden aangemaakt.

"HASP SRM v 2.50 betekent een aanzienlijke uitbreiding van de functionaliteit voor DRM. Het biedt softwareontwikkelaars een completere oplossing die nog beter tegemoet komt aan hun behoeften", zegt Avi Barir, vice president software DRM bij Aladdin Knowledge Systems. "Met het bieden van mogelijkheden die concurrerende oplossingen niet hebben en het inspelen op de behoefte van software-ontwikkelaars, blijft HASP zijn leidende positie in de DRM-markt vasthouden."

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.Aladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.