Gemeente Maasgouw


Betalingsregeling drinkwater

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) sloot op 3 september een overeenkomst met het Samenwerkingsverband Integrale Schuldhulpverlening om te voorkomen dat inwoners als gevolg van torenhoge schulden worden afgesloten van de drinkwatervoorziening.

Schulden
Het Samenwerkingsverband Integrale Schuldhulpverlening, dat bestaat uit de gemeenten Leudal, Maasgouw en Nederweert, het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg en de Kredietbank Limburg, helpt mensen met forse betalingsachterstanden met meerdere schuldeisers. Want goede begeleiding hierbij is immers van groot belang. Een schuldprobleem heeft vaak te maken met andere problemen en dat maakt de situatie al gauw ingewikkeld.

Samenwerking
Het Samenwerkingsverband Integrale Schuldhulpverlening en WML ondertekenden op 3 september een samenwerkingsovereenkomst. De organisaties zoeken voortaan samen een oplossing voor huishoudens met grote financiële problemen. De waterleidingmaatschappij treft bijvoorbeeld een betalingsregeling voor mensen met een betalingsachterstand. Al eerder werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten met drie woningcorporaties.

Hulp
Als mensen bereid zijn om er zelf iets voor te doen, kunnen ze meestal via budgetbeheer en schuldsanering weer uit de problemen komen. De meeste mensen grijpen de kans op een regeling dan ook met beide handen aan. Met de nieuwe aanpak willen WML en het Samenwerkingsverband Integrale Schuldhulpverlening problematische schulden in een eerder stadium signaleren en oplossen. Zodat afsluiting van de drinkwatervoorziening kan worden voorkomen.

Meer weten? Neem dan contact op met het team sociale zaken in het Publiekscentrum van de gemeente Maasgouw in Maasbracht.
* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00