Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Maatschappelijke Opvang

In Aesopus aan de Aesopusplaats 2 in Lombardijen komen in de tweede helft van volgend jaar extra plaatsen voor maatschappelijke opvang.

Laurens zal daar een besloten woonzorgvoorziening starten voor 18 voormalig dak- en thuislozen. Zij hebben veelal op straat geleefd en dat zware bestaan heeft zijn sporen nagelaten.

De woonzorgvoorziening kan gezien worden als een uitbreiding van het psychiatrisch verpleeghuis dat sinds enkele jaren onderdak biedt aan 60 bewoners met psychiatrische en somatische symptomen.

De uitbreiding komt in een ander gedeelte van het gebouw, in de rechtervleugel, en is bedoeld voor mensen met lichamelijke, psychische én verslavingsproblemen.

Het doel is om deze 18 personen een gestructureerd leven te bieden, met een gewoon dag- en nachtritme. De bewoners krijgen 24 uur per dag, zeven dagen per week, intensieve begeleiding en zorg. Ze zullen veelal op hun eigen kamer blijven, maar kunnen ook gebruik maken van de activiteitenruimte.

De deelgemeente heeft de omwonenden met een brief en folder over de nieuwe voorziening geïnformeerd.

Stedelijk plan van aanpak
De besloten woonzorgvoorziening maakt deel uit van het stedelijke plan van aanpak Maatschappelijke Opvang. De deelgemeente IJsselmonde neemt daarin haar verantwoordelijkheid en wil, samen met haar partners, goede voorzieningen bieden aan mensen die dat nodig hebben, uiteraard zonder dat dit overlast veroorzaakt voor de omgeving.