Politiebond ACP

4 september 2007

Politieacademie: toch uitvoering CAO afspraken reisregeling

Categorie: Uit de regio

Ook medewerkers van de Politieacademie kunnen nu gebruik maken van de landelijke reisregeling. De ACP-fractie in de OR heeft dit onderwerp op de kaart gezet.

Landelijke afspraak 2007

In de CAO 2005-2007 is afgesproken dat voor 2007 een tijdelijke reisregeling geldt voor woon-werkverkeer met het eigen vervoer. De vergoeding in de tijdelijke reisregeling is 0,18 per kilometer met een maximum van 200 km (heen en terug) en een eigen bijdrage van 2,50. In 2007 bleven daarnaast ook de regionale reisregelingen bestaan. In 2007 heeft iedere medewerker van de politie de keuze tussen de tijdelijke landelijke regeling en de regionale regeling. Je kiest dus wat voor jou voordelig is.

Geen keuze reisregeling

De ondernemingsraad (OR) van de Politieacademie constateerde dat de Politieacademie deze tijdelijke regeling niet uitvoerde. De Politieacademie gaf medewerkers een uitkering op basis van de eigen reisregeling. Medewerkers hebben in 2007 niet kunnen kiezen voor de landelijke regeling. De ACP-fractie in de OR heeft dit punt op de agenda gezet. Na lang en veelvuldig overleg heeft de Politieacademie toegegeven. De landelijke afspraken gelden natuurlijk ook hier. Dat betekent dat ook medewerkers van de Politieacademie nu gebruik kunnen maken van de in de CAO 2005-2007 gemaakte afspraken. Met andere woorden: jij kunt kiezen voor de regionale reisregeling óf voor de landelijke reisregeling. Ga na wat voor jou voordelig is. De afspraken werken terug naar 1 januari 2007.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de OR van de Politieacademie.


---