Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 september 2007

Auto gestolen

Hengelo

Op maandag 3 september werd bij een autobedrijf aan de Wegtersweg in Hengelo de diefstal van een auto ontdekt. De auto werd vermoedelijk uit de showroom gereden.

De auto betreft een beigekleurige Ford Mondeo Wagon met het kenteken 21-RN-JX en is vermoedelijk tussen 30 augustus en 3 september uit de showroom gereden. (07-114784)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Enschede

Bij een aanrijding op maandag 3 september op de kruising Roessinghsbleekweg met de Maatmanweg in Enschede, raakte een 42-jarige Enschedese bromfietser gewond.

Een 63-jarige Enschedese reed die dag, omstreeks 17.00 uur, met haar auto over de Roessingsbleekweg in Enschede en wilde op de kruising met de Maatmanweg links af slaan. Zij zag een haar tegemoetkomende bromfietser, de 42-jarige Enschedeër, over het hoofd en een aanrijding volgde. De bromfietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-114779)

Automobilist negeert rood licht en rijdt scootmobiel aan

Enschede

Op maandag 3 september vond een aanrijding met letsel plaats op de kruising Pathmossingel met de Westerval en de Volksparksingel in Enschede. Daarbij raakte een 54-jarige Enschedeër gewond.

Omstreeks 07.25 uur die dag reed een 24-jarige Enschedese automobilist op de Pathmossingel in Enschede en negeerde op genoemde kruising het rode verkeerslicht en reed rechtsdoor de Volksparksingel op. Daar stak op datzelfde moment de 54-jarige Enschedeër met zijn scootmobiel de kruising over. Een aanrijding volgde, waarbij de 54-jarige gewond raakte. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Tegen de automobilist wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens het negeren van het rode verkeerslicht en het daarmee in gevaar brengen van het overige verkeer. (07-114419)

Rijden tijdens ontzegging

Oldenzaal

De politie controleerde op maandag 3 september op de Hengelosestraat in Oldenzaal een automobilist, die een ontzegging van de rijbevoegdheid bleek te hebben. De automobilist, een 53-jarige Oldenzaler, werd aangehouden.

De controle vond die dag plaats om 11.05 uur op de Hengelosestraat in Oldenzaal. De politie had aandacht voor de auto omdat deze aan de achterzijde geen kentekenplaat had. De 53-jarige Oldenzaler kon geen rijbewijs overleggen. Uit navraag bleek dat de 53-jarige een rijontzegging had wegens het rijden onder invloed. De politie hield de automobilist aan en nam een verklaring van hem op. Na verhoor kon de 53-jarige het bureau weer verlaten. De politie maakt een proces-verbaal op. (07-114498)

Aanhouding wegens beroving

Enschede

Op maandag 3 september hield de politie een 23-jarige Enschedeër aan wegens een beroving, welke plaats vond op 1 augustus jl. aan de Lage Bothofstraat in Enschede.

Een 19-jarige man uit het Duitse Hameln werd op 1 augustus omstreeks 11.30 uur op de Lage Bothofstraat in Enschede van zijn geld beroofd. De man stond daar met een paar vrienden zijn geld uit te tellen, toen de 23-jarige voorbij liep en het geld uit zijn handen weggriste. Na een korte worsteling ging de dader er tussenuit, met achterlating van zijn telefoon. Uit het daarna in gestelde onderzoek kwam de politie de 23-jarige op het spoor. De verdachte meldde zich op 3 september aan het politiebureau, nadat hij had vernomen dat hij door de politie werd gezocht. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-100104)

Tweetal aangehouden wegens vernieling

Enschede

De politie hield op dinsdag 4 september een 18- en 19-jarige Enschedeër aan wegens vernieling. Zij worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd bij een woning aan de Lasonderstraat in Enschede.

Omstreeks 02.40 uur die dag werd gemeld dat enkele personen bezig waren een woonhuis aan de Lasonderstraat in Enschede te bespuiten met verf. De agenten troffen de 18- en 19-jarige Enschedeërs in de Lasonderstraat en hielden hen aan. Zij gaven toe dat zij met verf gespoten hadden op de woning, een studentenhuis. Het ging volgens hen om een studenten'wraakactie'. Bij onderzoek bleek dat van bedoelde woning onder andere meerdere ramen, de muren rondom en een deur met verf waren besmeurd. Het tweetal is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-114879)

053-4555588

---- --