Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 04-09-2007

LIESBETH STAATS EN ALETTA OOSTEN NAAR EENVANDAAG

De redactie van EENVANDAAG wordt dit najaar versterkt met de komst van Liesbeth Staats en Aletta Oosten, twee ervaren journalisten op het gebied van nieuws- en actualiteitenverslaggeving.

Liesbeth Staats is vanaf 1 november als verslaggever te zien bij EENVANDAAG. De kijker kent haar van het NOS Jeugdjournaal dat ze sinds 2004 presenteert. Voordat Staats te zien was als presentatrice deed ze verslaggeving bij de Amsterdamse lokale zender AT5 en het Jeugdjournaal. De reportage van de Tsunami-ramp in Azië en het Jeugdjournaal Verkiezingsdebat 2006 zijn belangrijke wapenfeiten in haar carrière. Liesbeth Staats:"Ik heb een van de leukste banen van de wereld, maar nu is het tijd dat ik overstap naar een van de andere leukste banen van de wereld. Ik heb heel veel zin in het avontuur bij EENVANDAAG."

Aletta Oosten is door EENVANDAAG aangetrokken als eindredacteur. Oosten was tien jaar als verslaggever aan NOVA verbonden en de laatste drie jaar werkte ze als eindredacteur bij het NOS 8-uur Journaal. "EENVANDAAG is een actualiteitenprogramma waar reportages een prominente rol spelen. Een goed bekeken programma met een eigen visie op nieuws en actualiteiten, een programma met veel potentie", aldus Oosten.

Jan Kriek, hoofdredacteur EENVANDAAG, is blij met hun komst: "Zowel Liesbeth Staats als Aletta Oosten hebben een belangrijke staat van dienst op het gebied van de tv-journalistiek. We zijn trots dat ze voor EENVANDAAG hebben gekozen."




EenVandaag