Ingezonden persbericht


Persbericht

Goodman benoemt Matthieu Baër tot asset manager in Nederland

Amsterdam, 4 september 2007 - Goodman Property Investors, de investeringstak van geïntegreerde vastgoedgroep Goodman, heeft Matthieu Baër (35 jaar) aangetrokken als asset manager. Baër zal zich vanaf vandaag inzetten voor de vastgoedportefeuille van het Zweedse pensioenfonds Alecta, het grootste separate mandaat onder beheer van Goodman Property Investors in Nederland. Baër zal zich voor Alecta richten op het asset management van een deel van de kantoren- en industriële portefeuille, en de aankoop van grotere kantoren en winkelcentra.

Baër heeft zowel een technische als economische achtergrond en werkte eerder onder andere voor FGH Asset Management, een onderdeel van de FGH Bank. Hier voerde hij het asset management voor een deel van de particuliere vastgoedfondsen. Hij behaalde in 2006 zijn Masters of Real Estate bij de Amsterdam School of Real Estate. Bob Reidsma, managing director van Goodman in Nederland: "De aanstelling van Baër is een logische stap in de groei van Goodman Property Investors in Nederland, onderdeel van de een na grootste industriële vastgoedgroep ter wereld. Met de versterking van het asset managementteam werken we verder aan een hogere mate van diversificatie en risicospreiding van de Alecta vastgoedportefeuille en het opzetten van nieuwe onroerendgoedfondsen." Over Goodman Property Investors
Goodman Property Investors is een geïntegreerde internationale vastgoedinvesteerder met bijna EUR 15 miljoen in beheer. Als onderdeel van de Goodman Group heeft de investeerder beschikking tot wereldwijde vastgoedexpertise en gedetailleerde kennis van internationale markten. Goodman Property Investors biedt diverse investeringsproducten, waaronder directe vastgoedinvesteringen, gezamenlijke fondsen en multi-managerfondsen. Het investeringsbeleid van Goodman Property Investors is gebaseerd op onderzoek en streeft ernaar in iedere fase van investeringen waarde toe te voegen.

Over Goodman
Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep, genoteerd aan de Australische beurs met activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Europa. De Goodman Group, bestaande uit Goodman International Limited en Goodman Industrial Trust, heeft een geschatte marktkapitalisatie van EUR 7,16 miljard (AUD 11,37 miljard). Hiermee is het 's werelds een na grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroep. Goodman is sinds enkele jaren actief op de Europese markt met de aankoop van vastgoedspecialisten Arlington Securities (december 2005), Eurinpro International (mei 2006), Akeler (november 2006) en Rosemound Developments (april 2007). De groep is sinds juli 2007 wereldwijd actief onder het merk Goodman.

Voor meer informatie kijk op www.goodmanpropertyinvestors.com en www.goodmanintl.com of neem contact op met

Eva Rijser
Zeno Group
t: 020 30 10 989
e: eva.rijser@zenogroup.com