Ingezonden persbericht


Persbericht

Warner Bros. Interactive Entertainment presenteert de videogame Speed Racer

4 september, 2007 - Warner Bros. Interactive Entertainment gaat de Speed Racer videogame op de markt brengen. Deze game is gebaseerd op de gelijknamige film die binnenkort in de bioscopen draait en die geschreven en geregisseerd is door de gebroeders Wachowski. Speed Racer is een film van Warner Bros. Pictures in samenwerking met Village Roadshow Pictures van een Silver Pictures productie. Het spel voor de Wii en Nintendo DS ligt in 2008 in de schappen op hetzelfde moment dat de film Speed Racer in de bioscopen draait. Tegelijkertijd met het uitkomen van de dvd zal ook de PlayStation2-versie in de winkels liggen.

De Wii- en PlayStation2-spellen zijn ontwikkeld door Sidhe Interactive en uitgebracht door Warner Bros. Interactive Entertainment. Spelers kunnen hierin de rol aannemen van karakters uit de film. Ze kunnen achter het stuur kruipen van de auto van hun karakter en zo uit eerste hand de adrenalinekick en wilde race-stijl ondervinden. De car-fu-actiestijl in de game is vergelijkbaar met de actiestijl die Andy en Larry Wachowski ontworpen hebben voor de film zelf. Zij hebben het ontwerpteam begeleid en materialen uitgeleend van de filmset in Berlijn. John Gaeta werkt al lange tijd samen met de Wachowski's en voor de Speed Racer-film werd hij ingeschakeld als Co-VFX-supervisor. Hij werkt samen met Sidhe en WBIE om voor de game een zo nauwkeurig mogelijke vertaling van de film te realiseren.

"Speed Racer is een uitzonderlijk creatief concept en gecombineerd met de visie van de gebroeders Wachowski resulteert dit in een race-game vol actie", zegt Samantha Ryan, Senior Vice President Development and Production bij Warner Bros. Interactive Entertainment. "Het racen in de film zal met dezelfde intensiteit terugkomen in het spel om gamers en filmfans de kans te geven om achter het stuur te kruipen na het zien van de film."

"We zijn erg blij met dit natuurlijke vervolg van de Speed Racer-film. Larry en Andy zijn zelf videogame-fans. Zij geloven dat een interactieve game een belangrijk component is in de gehele Speed Racer-ervaring", zegt filmproducent Joel Silver.

De game-ontwikkeling voor de Wii- en PlayStation2-platformen wordt geleid door het Nieuw-Zeelandse bedrijf Sidhe. Deze game-ontwikkelstudio staat bekend om zijn kwalitatief goede entertainment-titels geproduceerd met creatieve- en softwareontwikkelcapaciteiten van wereldklasse. Sidhe heeft een lijn van innovatieve producten ontwikkeld, waaronder diverse race-titels, voor console, handheld en PC.

Speed Racer is geschreven en geregisseerd door de gebroeders Wachowski (The Matrix trilogie, V for Vendetta) en geproduceerd door Joel Silver. Het verhaal is gebaseerd op de vroegere serie van animepionier Tatsuo Yoshida. Speed Racer is een live-actie familieavontuur. Het volgt de jonge race-autobestuurder Speed en zijn flitsende Mach 5 op zijn weg naar de top zowel op als buiten het racecircuit. In de film komen ook andere karakters aan bod die fans van de show zich zullen herinneren zoals Speed's familie en zijn mysterieuze aartsrivaal Racer-X. De geavanceerde actiefilm combineert de revolutionaire visuele effecten en ijzersterke verhaallijnen die de maatstaf zijn geworden voor de films van de gebroeders Wachowski. In de film schitteren Emile Kirsch ('Alpha Dog') als Speed, Christina Ricci ('Black Snake Moan') als Trixie en Matthew Fox (tv-programma 'Lost') als Racer-X. Daarnaast vertolken Oscarwinnares Susan Sarandon ('Dead Man Walking') en John Goodman ('Evan Almighty') de rollen van Mom en Pops Racer.

(548 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Sidhe Interactive
Sidhe Interactive is een game-ontwikkelingsstudio uit het Nieuws-Zeelandse Wellington. Deze game-ontwikkelingsstudio staat erom bekend dat het kwalitatief goede entertainmenttitels produceert met creatieve- en softwareontwikkelscapaciteiten van wereldklasse. Sidhe heeft een lijn van innovatieve producten ontwikkeld voor console, handheld en PC waaronder de prijswinnende titel GripShiftÓ, de succesvolle Rugby League-serie, de toonaangevende Melbourne Cup Challenge en het langverwachte Jackass The Game. Kijk voor meer informatie over Sidhe Interactive op www.sidheinteractive.com

Over Warner Bros. Interactive Entertainment
Warner Bros. Interactive Entertainment, een divisie van Warner Bros. Home Entertainment Group, is een toonaangevende uitgever, licentieverstrekker en ontwikkelaar van entertainment content voor de interactieve wereld op alle huidige en toekomstige platforms waaronder consoles, handheld - en op PC-gebaseerde gaming. Door gebruik te maken van de distributie-, marketing- en salesinfrastructuur binnen Warner Home Video is WBIE een belangrijke wereldwijde uitgever van zowel intern geproduceerde gametitels als gametitels van derden.

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS PR: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 E-mail: ilonadb@lewispr.com Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Warner Bros. Interactive Entertainment kunt u contact opnemen met Remi Sklar van Warner Bros. Interactive Entertainment: Tel: + 1 818 977 3023 E-mail: remi.sklar@warnerbros.com

"PlayStation" and the "PS" Family logo are registered trademarks of Sony Computer Entertainment Inc. (TM), ®, Nintendo DS and the Wii logo are trademarks of Nintendo. © 2006 Nintendo. All other trademarks and copyrights are the property of their respective owners. All rights reserved.

()
SPEED RACER and all related characters and elements are trademarks of and © Warner Bros. Entertainment Inc. WB SHIELD: (TM) & © Warner Bros. Entertainment Inc. (s07)

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com