Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 4 september 2007

Spaubeek; autokraker aangehouden

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 44-jarige inwoner van Beek aangehouden, op verdenking van inbraak in een auto.

Twee bewoners van de Looiwinkelstraat in Spaubeek waren rond 03.30 uur wakker geworden van een harde klap bij een van de geparkeerde auto's. Toen zij poolshoogte namen, zagen zij dat een onbekende man ter plaatse wegfietste. Verder bleek dat van een van de auto's een ruit was vernield. Gealarmeerde agenten signaleerden de man bij een woning op de Kupstraat. Toen daar vervolgens de twee buurtbewoners aankwamen, herkenden zij de man die bij een van hun auto's was weggereden. Nadat de verdachte was aangehouden bekende hij de inbraak in de auto. De man werd ingesloten.

Maastricht; man bedreigd 13-jarige jongen met mes

De politie is op zoek naar de dader van een aanranding en bedreiging van een 13-jarige Maastrichtse jongen, die maandagavond rond 21.00 uur plaatsvond in de buurt van de Rondostraat in Maastricht.

Het slachtoffer werd door een circa 40-jarige man van achter vastgepakt, waarbij de man hem een mes op de keel zette. Toen op zeker moment een man die op een oude scooter reed de jongen te hulp schoot, vluchtte de dader. Het slachtoffer, dat op de fiets was, heeft vervolgens zijn weg naar huis vervolgd.

De dader is ongeveer 1,80 meter lang, heeft een normaal postuur, droeg een zwart vest met capuchon en spijkerbroek en Nikeschoenen. Verder droeg hij een bivakmuts.

De politie is een onderzoek gestart, waarbij zij ook buurtonderzoek doet. Zij is ook nadrukkelijk opzoek naar de man op de scooter die de jongen te hulp schoot. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie (0900 - 8844).

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --