Ministerie van Verkeer en Waterstaat

De innovatieoogst van Rijkswaterstaat aan minister Eurlings aangeboden

Nieuwsbericht | 04-09-2007

De publicatie: oogst van Wegen naar de Toekomst is op maandag 3 september aangeboden aan minister Eurlings van het ministerie Verkeer en Waterstaat. In deze publicatie komen 17 innovatieve projecten aan bod. Innovaties leveren een noodzakelijke bijdrage aan het realiseren van de mobiliteitsdoelstellingen op alle terreinen van de Nota Mobiliteit. Het innovatieprogramma Wegen naar de Toekomst is tien jaar geleden opgericht om samen met marktpartijen en kennisinstituten stappen naar een schone betrouwbare en veilige mobiliteit. Minister Eurlings neemt publicatie oogst van wegen in ontvangst

De oogst van Wegen naar de Toekomst beschrijft het gebruik van 10 jaar resultaten van innovatieve projecten binnen Rijkswaterstaat. Zeventien projecten verdienen het om in de spotlights te staan omdat hun resultaten zijn terug te vinden in het reguliere werk van Rijkswaterstaat. Toepassing is tenslotte waar het bij innovatie om draait. Voorbeelden zijn onder andere de drijvende weg, asfalt op de rol, intelligente auto's en dynamische rijbaanmarkering. Medewerkers van Rijkswaterstaat en van marktpartijen komen in het boekje aan het woord over de stand van zaken van de projecten.

Wegen naar de Toekomst blijft, na deze stand van zaken van de afgelopen tien jaar, nieuwe pilots uitvoeren en bijdragen aan innovatie binnen Rijkswaterstaat. Meer informatie over de zeventien projecten is te vinden in een toolbox op de internetsite van Wegen naar de Toekomst. Hier is aanvullende informatie te vinden over de pilots, over ervaringen ermee van medewerkers en over het innovatieproces.